Prima pagină » Stiri si curiozitati » Top stațiuni cu apă termală în România. Iată care sunt beneficiile lor

Top stațiuni cu apă termală în România. Iată care sunt beneficiile lor

17 iun. 2024, 14:57,
în Stiri si curiozitati

Oamenii merg adesea la stațiuni cu apă termală caldă, atât pentru relaxare, dar și pentru beneficiile ei terapeutice. Din fericire, în România există o varietate de astfel de destinații de vacanță.

Stațiuni de la noi din țară cu apă termală caldă

Băile termale sunt locuri unde apa subterană este încălzită natural de căldura pământului. Această apă este bogată în minerale și bine-cunoscută pentru ameliorarea diferitor tipuri de afecțiuni.

Cele mai multe stațiuni de acest fel le regăsim în zona Ardealului. Cunoscută printre majoritatea românilor, Băile Felix se remarcă ca fiind una dintre cele mai renumite pentru tratarea afecțiunilor reumatice, articulare si dermatologice. Situată în apropiere orașului Oradea, la o altitudine de 150 de metri, această stațiune oferă băi termale și nămoluri cu proprietăți sapropelice recunoscute.

Băile Tușnad sunt o altă locație populară printre români, având ape termominerale și bogate in dioxid de carbon. Stațiunea se află în județul Harghita și oferă diverse terapii si proceduri pacienților, precum aplicații cu parafina, bai carbogazoase, fizioterapie, electroterapie sau gimnastica medicala.

Băile Slănic Moldova sunt cele mai cunoscute pentru apele lor sulfuroase, benefice pentru piele și sistemul respirator. Stațiunea oferă proceduri de aerosoli, bai calde si tratamente cu nămol, alături de terenuri sportive si spatii de relaxare într-un cadru natural liniștit.

Băile Herculane au o istorie îndelungată, fiind apreciate în mod deosebit pentru proprietățile lor terapeutice. Sunt recomandate pentru tratamentul afecțiunilor reumatice si dermatologice. Stațiunea oferă băi sărate, tratamente cu nămol si terapii de relaxare, într-un peisaj natural si istoric deosebit.

O altă destinație cu ape termale calde este în Vatra Dornei, cunoscută pentru apele sale sărate și bogate în minerale. Stațiunea oferă bai calde, tratamente cu nămol si masaj, într-un cadru natural de munte cu multiple oportunități de explorare a naturii.

Băile termale sunt recomandate: persoanelor în vârstă, sportivilor și atleților, persoanelor cu stres și oboseală cronică, persoanelor cu probleme de circulație, dar și persoanelor care caută relaxare sau revitalizare.

Varietatea izvoarelor termale

Izvoarele de apă termală sunt variate, în funcție de conținutul lor de săruri minerale. Astfel, un izvor termal poate fi: sulfuros (bogate în sulf), ferrugionos (conțin concentrați mari de fier dizolvat), clorurosodic (conțin concentrații semnificative de clorura de sodiu), carbonatat, radioactiv (conțin urme de radon) sau izvor mineral cu apă rece.

Apele termale sunt renumite pentru ameliorarea diferitor tipuri de afecțiuni precum: afecțiuni reumatice (artrita, artroza sau alte afecțiuni reumatice), probleme dermatologice (psoriazisului, eczemelor sau altor afecțiuni), boli ale sistemului respirator (astm, bronșită sau sinuzită), afecțiuni musculare (recuperarea acestora dupa efort fizic intens sau dupa leziuni), probleme ale sistemului circulator (gestionarea hipertensiunii arteriale sau a altor probleme circulatorii), afecțiuni inflamatorii (artrita reumatoida sau alte boli autoimune), afecțiuni ginecologice (disconfortul sau inflamațiile vaginale) sau sechele posttraumatice (recuperarea după accidente, intervenții chirurgicale sau leziuni).

Izvoarele termale sunt caracterizate de temperatura ridicată ale apelor lor. Temperatura variază de obicei între 20 și 60 de grade Celsius, depinzând de compoziția, dar și locul geografic al lor. Stațiunile cu apă termală caldă sunt foarte populare printre români ca destinație de vacanță, indiferent de perioada anului.

Comentarii
  • Daaaaa, observ că vorbiți numai de beneficii la aceste ape, dar despre pericole nu spuneți nimic!! Despre faptul că printre „beneficii” au și proprietatea de a te radia(dacă stai mai mult de 15 min în ea), nu spuneți nimic, și să te alegi cu un cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`