Prima pagină » BZI LIVE » Top special! Cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu, liderul Partidului National Țărănesc Creștin Democrat într-o exclusivă emisiune BZI LIVE de la candidatura pentru Președinția României la dubiosul contract OMV Petrom
Top special! Cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu, liderul Partidului National Țărănesc Creștin Democrat într-o exclusivă emisiune BZI LIVE de la candidatura pentru Președinția României la dubiosul contract OMV Petrom

Top special! Cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu, liderul Partidului National Țărănesc Creștin Democrat într-o exclusivă emisiune BZI LIVE de la candidatura pentru Președinția României la dubiosul contract OMV Petrom

08 sept. 2024, 10:57, 1 ,
în BZI LIVE

Luni, 9 septembrie 2024, cu începere de la ora 14.00 (via Zoom) cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu, liderul Partidului National Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) este invitat într-o exclusivă emisiune BZI LIVE de la candidatura pentru Președinția României la dubiosul contract OMV Petrom! Acesta este o figură publică importantă din România ultimelor decenii care a militat pentru valorile naționale, tradiții, conservatorism și a dezvăluit grave probleme ce au ținut de abuzuri, interese oneroase a diverse grupuri de persoane sau instituții! Este membru fondator al Partidului National Liberal (PNL)!

Activitate în societate civilă

Aurelian Pavelescu a fost participant activ la evenimentele din decembrie 1989. Vicepreședinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale din județul Vâlcea (22 decembrie – 30 decembrie 1989). Acesta a deținut funcția de vicepreședinte al Uniunii Federative Sindicale (UFS) „Atlas” între anii 2002 – 2004 și a fost membru al Federației Internaționale a Jurnaliștilor (FIJ). Este autorul volumului „Magistratura împotriva statului de drept”, considerat de Cotidianul „Ziua” ca fiind „O carte incendiara”. Pe coperta IV a cărții autorul Aurelian Pavelescu spune: „În România, nu este vorba de un fenomen de corupție, ci de un sistem oligarhic. Puterea politică însăși este produsul acestui sistem. (…) Nu avem instituții de stat, ci instituții personalizate care nu au aparținut niciodată statului după 1989, ci unor grupuri private de interese, care și-au extins dominația în păturile cele mai diverse ale societății ca un adevărat cancer, pe formula clanurilor mafiote. Acest fenomen social, economic și politic nu are nimic în comun cu ceea ce numim azi „fenomen de corupție”, ci reprezintă chiar esența formei de guvernământ. Între țara legală și țara reală este astăzi o prăpastie uriașă”

Între 2004 și 2008 are o serie de activități importante

Este vorba de documentarea și dezvăluirea cazului privatizării Petrom în favoarea OMV, considerată o privatizare în contra intereselor statului român; apărarea drepturilor Bisericii Ortodoxe Române prin documentarea cazului “Fundația Emanuil Gojdu” și inițierea respingerii ratificării de către Parlament a legii prin care statul român ceda patrimoniul fundației către statul ungar, fără despăgubiri; apărarea drepturilor Bisericii Romano-Catolice și Catedralei ”Sf. Iosif” din București în așa-numita „afacere Cathedral Plaza”. Este autorul legii „anti-playback” – Legea nr. 298 din 7 iulie 2006 privind informarea publicului asupra modalității de interpretare play-back de către artiști interpreți vocali în timpul spectacolelor sau concertelor. În legislatura 2004 – 2008, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții (2004 – 2005) și, ulterior, membru neafiliat al aceleiași comisii. Acum, la BZI LIVE, Aurelian Pavelescu dialoghează și detaliază proiectul pe care-l propune românilor ca președinte și analizează principalele probleme, derapaje din societatea contemporană!

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Comentarii
  • Fondator PNL ? Se supara omul ! Cred ca era vorba de PNTCD. Dar…si astia au guvernat dezastruos cu Constantinescu in frunte. Asa ca..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *