Prima pagină » Informații utile » Top nume de câini băieți. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru patrupedul tău

Top nume de câini băieți. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru patrupedul tău

26 iul. 2024, 10:01,
BZI.ro, în Informații utile

Din fericire, te poți inspira sau chiar poți inventa un nume, important este să i se potrivească personalității. Trebuie să alegi un nume pe care să fii sigur și să nu-l schimbi ulterior, întrucât cățelul se va obișnui cu el. Iată câteva idei de nume de câini băieți.

Top nume de câini băieți

Alegerea numelor, fie ele la oameni sau animale de companie, poate fi cu adevărat dificilă uneori. Însă luând în calcul mai multe variante, sigur o să găsești ceva care să îți fie pe plac.

Varietatea este mare, iată exemple: Jack, Ace, Buddy, Charlie, Cooper, Rocky, Toby, Duke, Riley, Milo, Buster, Dexter, Cody, Murphy, Winston, Leo, Zeus, Bruno, Jax, Bandit, Marley, Lucky, Brody, Otis, Ollie, Shadow, Hunter, Scout, Blue, Rocco, Simba, Tyson, Boomer, Luke, Finn, Chance, Rufus, Spike, Pluto, Chase, Oreo, Brady, Champ, Max, Taz, Oscar, Jim, Jazz, Otis, Ice, Ben, Rex, Benji.

Pentru cățeluși de talie mică: Atom, Bean, Chico/Chica, Clown, Elf, Micro, Mica, Minnie, Micuțul/Micuța/Mica/Micul, Noodle, Peewee, Skittle, M&M, Tiny, Shorty.

Pentru câini de talie mare: Beethoven, Hercule, Hector, Thos, Ares, Hera, Sierra, Bagheera.

Pentru câini Bichon: Pufi/Pufu/Pufuleț, Coco, Lucy, Chacha, Chicca, Leo, Fifi, Poppy, Mia, Lily, Dora, Diva, Yoko, Iza, Fluffy, Toto, Cocolino.

Pentru câini sociabili: Happy, Buzz, Jumbo, Smiley, Champ, umbo, Shiny, Lucky, Chap, Milo, Dexter, Coco, Gizmo, Benji, Ace, Luke, Joey, Brody sau Archie.

Pentru câini energici: Jet, Speedy, Bolt, Ziggy, Blitz, Macho, Bandit, Rusty, Rambo, Scout, Misty, Joy, Cheeta, Allegria ori Dakota.

Pentru câini emotivi: Goofy, Buddy, Fonzie, Shy, Dodo, Jo, Petty, Puca, Hippi, Dopey, Blushy, Sfiosu, Honey, Gracie, Pearl sau Callie.

Cum să alegi cel mai potrivit nume

În primul rând, e bine să alegi un nume pe placul tuturor întrucât vei repeta, atât tu cât și restul familiei, numele pentru mulți ani. Indicat este să alegeți un nume care începe cu o consoană. Consoanele au o fermitate și o claritate diferită de cele ale vocalelor. Pentru a putea capta mai bine și mai ușor atenția cățelului, e bine ca numele să se termine cu o vocală.

Numele cățelului ar trebui să aibă 1-2 silabe pentru a fi strigat mai ușor. De altfel, alege un nume care să i se potrivească pe tot parcursul vieții sale, în funcție de rasă.

Dacă ai mai multe animale în casă, alege nume cu sonorități diferite pentru a evita confuziile pentru ei. Alege totodată un nume cât mai original. Realitatea este că în materie de nume de animale de companie, multe dintre acestea sunt excesiv folosite.

Ia în calcul eventuala utilitate pe care o va avea câinele tău: companie, joacă, vânătoare, pază – fiecare dintre ele poate fi evidențiată cu o altă alegere de nume.

De altfel, te poți inspira și din filme sau cărți preferate pentru alegerea unul nume potrivit. Nu alege însă nume neinspirate care fac trimiteri deranjante, fie ele de natură sexuală sau rasială. Ar trebui să fie un nume pe care îl poți striga în fața blocului fără a crea ofende. Totodată, nici numele umane nu sunt cea mai bună alegere.

Din varietatea de nume de băieți câini care există, sigur vei găsi o alegere care să-ți placă, dar care să se și potrivească patrupedului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *