Prima pagină » Actualitate » Top manipulări ale Poliției Române care să motiveze legea suspendării permisului de conducere dacă refuzi testarea drug-test – VIDEO

Top manipulări ale Poliției Române care să motiveze legea suspendării permisului de conducere dacă refuzi testarea drug-test – VIDEO

09 iul. 2024, 10:45, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un cunoscut vlogger realizează un material în care arată un top al manipulărilor Poliției Românie menite să motiveze legea prin care dacă refuzi testarea cu aparatul drug-test ți se suspendă permisul de conducere până la venirea rezultatelor probelor de sânge.

Vă aducem aminte că este un mare scandal referitor la suspendarea dreptului de a conduce pe drumuri publice dacă refuzi testarea drug-test. Șoferii consideră că este un abuz mai ales în contextul în care mulți dintre aceștia refuză testarea drug-test pentru că aparatele prezintă erori mari, erori dovedite. La testarea drug-test folosind aparatura din domeniu poți ieși pozitiv la consumul de droguri chiar și dacă consumi un banal Nurofen, pastilă pe care o poți achiziționa fără prescripție medicală și care este folosită în principal pentru durerile de cap.

Top manipulări ale Poliției Române care să motiveze legea suspendării permisului de conducere dacă refuzi testarea drug-test

Vloggerul Vlad Zaha a făcut un top 5 al manipulărilor pe care Poliția Română le face pentru a motiva legea suspendării permisului de conducere dacă reguzi testarea drug-test. Acesta demontează rând pe rând, cu argumente și dovezi, manipulările Poliției Române. Redăm integral ceea ce Vlad Zaha arată în clipul postat pe TikTok: ” Am făcut un top 5 ale manipulărilor Poliției Române care să susțină ordonanța care lasă șoferii fără permise. Hai să vezi cum și-au împărțit manipulările și să le demontăm una câte una.

1. ” Dacă acea petiție a fost semnată cumva și de către familiile celor decedați în accidente rutiere.”  Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română.

Asta este cea mai mizerabilă dintre toate mai ales când Poliția Română l-a scăpat pe ucigașul de la 2 Mai de două ori în noaptea accidentului. E șocant să-l auzi pe purtătorul de cuvânt al Poliției Române că vorbește precum un politician care se cațără pe morțile groaznice ale unor tineri la care fix colegii lui au contribuit într-un fel.

2. ” Anul trecut au fost peste 1500 de morți în urma accidentelor de circulație.” Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Poliția ne zicea la final de 2023 că drogurile sunt pe locul 28 în topul cauzelor de decese pe șosele. Adică au fost ucise în total 3 persoane în tragedii teribile din cauza șoferilor care consumaseră droguri. Însă tocmai șoferi care nu au legătură cu drogurile au ucis cei peste 1500 de oameni. Bineînțeles că uitat să zică asta tot interviul ca să ni se pară normal să lăsăm zeci de mii de șoferi fără permise preventiv.

3. ” Adaptarea instituțiilor medicolegale la noua situație vine ulterior. Practic acum se implementează, se actualizează aceste laboratoare.” Alexandru Popa, ofițer specialist Poliția Română.

Medicul primar Gabriel Gorun de la Institutul de Medicină Legală spune că ar fi nevoie de ani de zile și milioane de euro pentru a ajunge de la sute de zile de așteptare pentru analize la 2-3 zile. E nevoie de angajări masive, de licitații, achiziții, poate construirea de clădiri. E ireal ca argumentul poliției e că vor începe abia acum, după ce legea e în vigoare și ne mai auzim noi.

4.  ” Aceste aparate sunt folosite cu succes și au trecut anumite teste de performanță, iar acuratețea lor a fost stabilită la 95%. ” Alexandru Popa, ofițer specialist Poliția Română.

Testele au dat o rată de fals-pozitiv de 38% în 2023 și au pedepsit pe nedrept peste 1000 de șoferi. Avem și studii din alte țări precum Norvegia unde vedem că rata de fals pozitiv a testelor folosite de noi poate trece de 80% pentru unele substanțe. Diferența în alte țări e că analizele de sânge vin în câteva zeci de ore nu în câteva luni.

5.  ” Asta este irelevant dacă efectul provinde de la un drog sau de la medicament.” Alexandru Popa, ofițer specialist Poliția Română.

Asta se întâmplă când poliția are și rol de medic și de chimist și de biolog, și de criminolog și de politician! Nu înțeleg absolut nimic din ce înseamnă a avea o substanță în corp, versus a fi afectat de acea substanță, adică a fi sub influență. Ăsta e și motivul pentru care în țările în care nu poliția poliția face legile, există menționate diferite cantități minime din toate substanțele și aparatele de drug-test de pe șoșele este calibrat corespunzător ca să nu îți iasă testul pozitiv de la pastila de răceală sau de la covrigul cu mac. Manipulările astea sunt grosolane dar nu păcălesc pe aproape nimeni.

 

@vlad_zahaDemontăm.♬ original sound – vlad_zaha

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *