Prima pagină » BZI LIVE » LIVE VIDEO – TOP EXCLUSIV! Profesoara Ioana Diaconu, care activează la catedra într-o îndepărtată localitate din județul Iași și se dedică total elevilor, impresionând întreaga Românie, invitată în Platoul BZI LIVE! – FOTO

LIVE VIDEO – TOP EXCLUSIV! Profesoara Ioana Diaconu, care activează la catedra într-o îndepărtată localitate din județul Iași și se dedică total elevilor, impresionând întreaga Românie, invitată în Platoul BZI LIVE! – FOTO

23 iul. 2020, 14:27,
BZI.ro, în BZI LIVE

Despre implicare, educație, pasiune și sacrificiu, într-un dialog aparte cu cadrul didactic ce predă tocmai la Școala Profesională de Industrie Alimentară din comuna Țibana, județul Iași.

Vineri, 24 iulie 2020, începând cu ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programată o ediție emoționantă și pasionantă! Profesoara Ioana Diaconu, care activează la catedra într-o îndepărtată localitate din județul Iași și se dedică total elevilor, impresionând întreaga Românie vine cu povestea exemplara ce merita urmărită și susținută de noi toţi!

Despre implicare, educație, pasiune și sacrificiu, într-un dialog aparte cu cadrul didactic ce predă tocmai la Școala Profesională de Industrie Alimentară din comună Țibana, județul Iași. Acesta este principalul subiect al acestei noi ediții BZI LIVE. Alături de Ioana Diaconu se va dialoga despre munca la școală, realităţi educaţionale din mediul rural, nevoia ca elevii care provin din familii cu probleme sociale să fie susținuți pentru a avea un viitor mai bun. De asemenea, despre importanţa Educației în a putea avea o lume normală, evoluată, poveștile și reușitele de la școala unde activează se va mai aborda cu domnia sa.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie s-a întâlnit personal cu profesoara Ioana Diaconu

Mereu implicată, profesoara Ioana Diaconu a derulat, alături de elevi și pentru aceștia, numeroase campanii de sensibilizare. Una dintre acestea, derulata în plină pandemie de COVID-19 a impresionat-o chiar pe actualul ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie. Profesorul ieşean făcea apel la oameni, autorități să fie sprijinită că proprii școlari să aibă parte de dispozitive moderne pentru a putea învăţa on-line.

„Doamna ministru a fost impresionată de campania desfășurată în mediul online și, deși inițial a vrut să trimită tabletele prin curier, a hotărât să vină personal. Tabletele au intrat în custodia școlii și vor fi puse la dispoziția elevilor care nu au acces la dispozitivele necesare învățării în spațiul on-line”, a declarat prof. Ioana Diaconu.

Povestea profesorului Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana

Profesorul Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana a impresionat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. Aceasta a derulat o campanie pe o rețea de socializare. În trecut, prof. Diaconu a demarat multe campanii, printre care și una legată de carte. Erau necesare cărți pentru elevi. Cu ajutorul acestei necesități, profesorul i-a învățat pe copii ce înseamnă să dăruiești și mai apoi să primești.

„Campania noastră a pornit pe o reţea de socializare. Nu este prima campanie legată de ceea ce ne dorim pentru şcoala noastră. În trecut, prima dintre acestea a fost una legată de carte. Aveam nevoie de cărţi pentru ai noştri elevi şi am apelat la ajutorul tuturor celor care pot să facă acest lucru. Aş vrea să vă spun că, la început, noi i-am învăţat pe elevii noştri ce înseamnă să dăruieşti şi apoi să conştientizezi ceea ce înseamnă să primeşti. Când am făcut aceasta postare legată de necesitatea tabletelor nu ne-am gândit că va lua o asemenea amploare. Gestul doamnei ministru Monica Anisie este o surpriză plăcută şi nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva.”, a adăugat prof. Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana.

Campania a început pe o rețea de socializare „Hristos a Înviat!”

Au venit la poarta casei… Au venit la domnul și la doamna. Ieri, ea… Azi, el… Amândoi cu ochi albaștri ca un cer pe care s-au strâns câțiva nori, dar care n-au acoperit Lumina. Amândoi în clasa a cincea. Nu au telefon, însă au griji de oameni mari. Și sunt tare triști că lipsesc de la ore. I-am îmbrățișat și m-am gândit că n-o fi bună școala asta online, dar pe ei îi doare că nu sunt ca ceilalți copii.

Sunt mulți ca ei. Mai știu eu sigur o copilă frumoasă și silitoare din clasa a VII-a și o mamă îngrijorată care mă sună seara târziu, probabil la rugămințile fetei… „Doamnă, Denişa mea mai trece clasă dacă n-are telefon?…”

Aș plânge dacă n-aș avea credința că Dumnezeu îi vede și că El mi-a dat gândul cel bun de a vă scrie… Iar.
E-o vreme tulbure și oamenilor le e greu, dar haideți să îi ajutăm!…

Dacă aveți telefoane sau tablete pe care nu le mai folosiți, însă în stare de funcționare, vă rog să îmi scrieți și să încercăm împreună să găsim o soluție pentru ca aceste dispozitive să ajungă la copiii din Țibana!…

În fotografii, copii ai locului…

Le mulțumim celor care ni s-au alăturat demersului de sprijinire a copiilor dornici de a învăța și vă rugăm să distribuiți în continuare postarea, pentru ca aceasta să ajungă la cei care pot ajuta! Avem deja două donații. Însă avem și alți copii care au nevoie de un telefon sau o tabletă, precum și de cartele care să le asigure conectarea la Internet ”, potrivit postării pe contul de socializare Facebook, publicată pe 7 mai 2020.

Alte campanii demarate de profesorul Ioana Diaconu

Alte postări publicate de profesorul de Limba și Literatura Română pe rețeaua de socializare fac referire tot la nevoile elevilor întâmpinate în unitatea de învățământ.

Într-o vreme în care reușitele copiilor sunt adesea recompensate cu vacanțe frumoase, gadget-uri și haine la modă, noi vă rugăm să ne sprijiniți să răsplătim cu O CARTE talentul, dăruirea, implicarea și efortul depuse de copii ai Școlii Profesionale de Industrie Alimentară Țibana, pe parcursul anului școlar ce se încheie în curând.

Premiați la diferite concursuri județene, naționale și internaționale de creație literară, artă plastică și artă fotografică, având rezultate bune și foarte bune și la școală, elevilor noștri le place mult să citească, iar noi suntem alături de ei. Ne ajutați și voi?

Pentru donații de carte nouă pentru fondul de premiere, vă rog să mă contactați în privat! Mici și mari vă mulțumesc!”, publica prof. Ioana Diaconu.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *