Prima pagină » National » Top cele mai bune rezultate sportive. Românii, pe podiumurile internaționale

Top cele mai bune rezultate sportive. Românii, pe podiumurile internaționale

19 iul. 2024, 12:16,
BZI.ro, în National

Sportul este un fenomen social din ce în ce mai răspândit. La nivel mondial, sportivii români dobândesc tot mai multe rezultate sportive demne de menționat. Iată un top al celor mai bune performanțe, din ultimii ani.

Cele mai bune rezultate sportive pentru România

Deși România se află printre cele mai inactive ţări din perspectiva activităţii fizice pe care o face populaţia, astfel că doar 6% din români fac sport în mod frecvent, sportivii pe care îi avem reușesc să aducă rezultate impresionante. Iar puținii care sunt, chiar și amatorii, sunt un exemplu de urmat prin stilul de viață sănătos și activ.

Anul acesta, echipa națională de fotbal a României a urcat două poziții în clasamentul mondial, până pe locul 45, grație rezultatelor de la Euro 2024, unde a înregistrat un succes, un egal și două înfrângeri.

Performanțele echipei naționale din anul precedent, 2023, arată așa: 0 înfrângeri, 4 victorii, 4 remize, 13 goluri marcate și 4 goluri primite.

La Gala Sportului Românesc din 23, au fost premiați: gimnastul Ionuț Păunescu pentru 5 medalii de aur la sol, paralele, inele, cal cu mânere și individual compus (nivel 2) și 2 medalii de argint la sărituri și bară fixă și tenismenii Andreea Mustăreață Pivniceru și George David pentru 2 medalii de argint la simplu și la dublu mixt.

Important de menționat este și performanța lui David Popovici care a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației. Timpul înregistrat în finala de la 200 m liber, al patrulea din istoria înotului mondial, a reprezentat un nou record al lumii de juniori. După ce s-a impus și în finala de la 100 m liber, a devenit primul înotător român din toate timpurile dublu campion mondial.

Anul 2022, an de excelență al sportivilor români

Nicolae Negumereanu a adus în 2022 medalia, în România, prin artele marțiale. Sportivul de 28 de ani a fost campion și la lupte și kempo, ajungând la 13 victorii dintr-un total de 15 meciuri la MMA. În acest an, el a avut trei meciuri în cea mai tare promoție de MMA din lume. Negumereanu a devenit luptătorul român de arte marțiale cu cel mai mare potențial de creștere.

Tot în același an, boxul românesc a adus 16 medalii la Europene și la Mondiale, cele mai importante fiind medalia de argint a Lăcrămioarei Perijoc la Mondialele de la Istanbul (Turcia) şi medalia de bronz a lui Andrei Arădoaie la Europenele de seniori de la Erevan (Armenia).

De asemenea, sabrerul Iulian Teodosiu a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2022 în scrima românească. La aceeași competiție, Maria Boldor a câștigat medalia de bronz. Aceasta a fost prima medalie la floretă după 19 ani, pentru România, ultima fiind adusă de Roxana Scarlat, bronz la individual la Havana, în 2003.

Românul Gheorghe „Gianni” Crețu a fost desemnat cel mai bun antrenor de volei masculin din Europa în 2022, premiul fiind oferit de Confederația Europeană de Volei.

România continuă să aducă rezultate sportive remarcabile de la an la an, popularizând sportul din ce în ce mai mult. Acest lucru este foarte important atât pentru cultura țării, economie, dar și pentru stilul de viață sănătos insuflat tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *