Prima pagină » Culinar » Top cele mai bune prăjituri din lume. Prin ce acestea se diferențiază de restul

Top cele mai bune prăjituri din lume. Prin ce acestea se diferențiază de restul

24 oct. 2023, 14:30,
BZI.ro, în Culinar

Multe persoane se întreabă care este top cele mai bune prăjituri din lume. Ei bine, trebuie să știți că gusturile în materie de prăjituri variază enorm de la o persoană la alta, dar există câteva deserturi care sunt recunoscute pe scară largă pentru gustul lor delicios și popularitatea lor în întreaga lume.

Tiramisu, un desert italian delicios, alcătuit din straturi de biscuiți Savoiardi (ladyfingers) înmuiate în cafea și mascarpone, presărat cu cacao pudră, este considerat unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume. Macaronsul este extrem de delicat, fiind o prăjitură franțuzească alcătuită din doi biscuiți pufoși și un strat de cremă între ei, disponibili într-o varietate de arome.

Top cele mai bune prăjituri din lume. Din ce țări acestea provin

De asemenea, printre cele mai delicioase prăjituri se numără cheesecake-ul. Un desert cremos și delicios făcut în principal din brânză, zahăr și ouă, cu crustă de biscuiți sau de graham. Tot din Franța vine și Gâteau au Chocolat. O prăjitură franțuzească cu ciocolată, adesea densă și bogată, servită uneori cu o înveliș de ciocolată glazurată.

Baklavaua este un desert tradițional din bucătăria turcă și grecească, format din foi subțiri de aluat și nuci, înmuiate în sirop de zahăr și miere. Nu scade din poziții și desertul chocotorta, un desert argentinian popular, realizat din straturi de biscuiți de ciocolată înmuiate în lapte și strat de cremă de brânză.

Austria la fel are un desert extrem de popular și delicios, acesta se numește sacher torte. O prăjitură de ciocolată tradițională din Austria, cu straturi de gem de caise și glazură de ciocolată. Un desert indian tradițional foarte popular constă din biluțe dulci de lapte praf, prăjite și înmuiate într-un sirop parfumat.

Pastel de Tres Leches este o prăjitură populară în țările din America Latină, îmbibată cu un amestec de trei tipuri de lapte: lapte integral, lapte condensat și lapte evaporat. Mochi, după cum bine știți, provine din Japonia. Este un desert japonez constând în biluțe moi de orez glutinos umplute cu diverse arome, cum ar fi înghețata sau pastă de fasole roșie. Aceasta este doar o mică selecție a prăjiturilor delicioase și populare din întreaga lume. Există multe altele de descoperit în diferite culturi și bucătării tradiționale.

De ce aceste deserturi sunt adorate de toată lumea?

Prăjiturile enumerate mai sus se diferențiază de restul datorită unicității ingredientelor și tehnicilor de preparare specifice fiecărei culturi. Aceste diferențe aduc un gust și o textură distincte, ceea ce le face să fie atât de apreciate la nivel global. Fiecare prăjitură are ingrediente specifice, care sunt caracteristice bucătăriei respective. De exemplu, tiramisu conține mascarpone și cafea, baklava are foi subțiri de aluat și nuci, iar chocotorta argentiniană este făcută cu biscuiți de ciocolată și cremă de brânză.

Metodele de preparare și tehnicile folosite în fiecare rețetă variază. De exemplu, macarons necesită abilități precise pentru a obține biscuiții pufoși și umplutura delicată, în timp ce sacher torte poate necesita timp și migală pentru a realiza fiecare strat și acoperirea cu glazură de ciocolată.

Printre acestea top cele mai bune prăjituri din lume se numără deserturi cu influențe puternice de istorie, cultura și ingredientele disponibile într-o anumită regiune. De exemplu, mochi din Japonia utilizează orezul glutinos, care este un ingredient de bază în bucătăria japoneză. Unele prăjituri sunt servite în anumite ocazii specifice sau au tradiții legate de modul în care sunt pregătite și consumate. De exemplu, gulab jamun este un desert festiv în India, adesea servit la evenimente speciale și sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *