Prima pagină » WoW! » Diverse » Top 7 metode de reciclare pentru plicuri de ceai. La ce sunt bune
Top 7 metode de reciclare pentru plicuri de ceai. La ce sunt bune

Top 7 metode de reciclare pentru plicuri de ceai. La ce sunt bune

19 mai 2021, 13:18,
în WoW!

Ai mai multe plicuri de ceai? Ce poţi să faci cu ele, după ce ţi-ai preparat ceaiurile aromate? Haideţi să aflăm răspunsul la această întrebare, din materialul de jos. Vom învăţa câteva metode de reciclare pentru plicuri de ceai. Oricine le poate folosi, fiind la îndemâna oricui.

Nu contează că este ceai din fructe de pădure, de muşeţel ori ceai verde. Toate conţin diverse substanţe nutritive şi chiar fac minuni în anumite situaţii. Asadr, nu le mai arunca după prima utilizare. Citeşte acest material şi cauta şi alte metode de refolosire, înainte de a le da la coşul de gunoi.

Top metode de reciclare pentru plicuri de cea

Ideal este că, în fiecare zi, să ne hidratăm corpul cu suficiente lichide. Din această categorie fac parte, bineînţeles, şi cănile de ceai aromat. Ce faci cu plicurile după infuzare? Dacă le arunci, renunţa la acest obicei. Iată cele mai inedite utilizări pentru plicuri de ceai.

Ştiai că un plic de ceai cntine în jur de 4.15 grame de nitrogen şi alţi nutrienţi, absolut necesari pentru îmbunătăţirea calităţii solului? De asemenea, conţinutul unui plic ajuta şi la drenarea mai eficientă a solului, dar reglează şi nivelul pH-ului (dacă acesta e prea mare, conţinutul plicului îl poate scădea).

Haideţi să învăţăm împreună cum să folosim şi să refolosim plicurile de ceai, pentru a profita la maximum de ele.

1. Compost

Întrucât conţin nitrogen, plicurile de ceai trebuie puse în compost, ca să atragă bacteriile bune. Bineînţeles, înainte de a le folosi, asigură-te că nu conţin plastic absolut deloc. În plus, va grăbi procesul de descompunere.

2. Ţin la distanţă insectele

Nu trebuie decât să tai un colţ al plicului, iar apoi să presori conţinutul lui acolo unde ai observat mici insecte. Etse o metodă organică ideală pentru a scăpa de insectele dăunătoare, dar şi de a evita apariţia ciupercilor mai ales la plantele din ghiveci.

3. Nutrienţi pentru plante

Presara conţinutul plicului pe sol, de jur împrejurul plantei. Ori de câte ori o vei uda, apa va trece prin acel praf, iar solul va primi o cantitate bună de nitrogen. Cu alte cuvinte, planta va avea la dispoziţie nutrienţi necesari. Din categoria nutrienţi fac parte şi taninii. Dacă presari conţinutul plicurilor în grădină, atragi ramele, iar acestea vor mânca insectele dăunătoare. Plicurile de ceai, spre exemplu, sunt perfecte ca îngrășământ pentru trandafiri, dar și pentru ciuboțica cucului.

4. Stimulent pentru trandafiri

Tufele de trandafiri din curte, mai ales dacă vorbim despre vlăstari de trandafir, vor avea o înflorire mai abundenta după ce vei folosi plicurile de ceai.

5. Îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider

Uneori poate că uităm de anumite alimente din frigider şi se deteriorează, chiar se strică. După ce cureţi totul, pune câteva plicuri umede de ceai. În timp, ele se vor usca, dar vor şi absorbi din mirosul neplăcut care poate rămâne (şi pe care detergentul de vase nu reuşeşte să-l înlăture).

6. Calmează pielea iritată

Să stai la plajă, pentru bronz, este plăcut. Când însă uiţi să te fereşti de soare ori ţi-au crăpat buzele, rezolvarea este plicul de ceai. Umezeşte-l şi ţine-l pe locul problemă timp de 5 minute. Calmează neplăcerea din acel loc. De asemenea, poţi umple cadă cu apă şi să pui în ea vreo 10-15 plicuri de ceai. Stai în apă caldă 15 minute, iar arsurile solare se vor calma rapid.

7. Regenerează pielea

Este vorba despre pielea de pe lăbuțele câinelui. Tamponează-i lăbuțele de două ori pe zi cu plicuri de ceai umede. Pielea își va reveni mai repede și se va regenera mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`