Prima pagină » WoW! » Religie » Top 7 lucruri ciudate din Biblie. Mistere nedesluşite
Top 7 lucruri ciudate din Biblie. Mistere nedesluşite

Top 7 lucruri ciudate din Biblie. Mistere nedesluşite

23 apr. 2021, 11:16,
în WoW!

Cartea de căpătâi a creştinismului este, fără îndoială Biblia. Se găseşte în multe formate, inclusiv digital, cu diverse dimensiuni. Citirea ei durează foarte mult. De ce? Pentru că este dificil, dacă nu chiar imposibil, să o descifrezi. Mulţi oameni de ştiinţă îşi petrec toată viaţa pentru a înţelege măcar o pagină din ea, şi totuşi nu reuşesc pe deplin. E misterioasă, cu alte cuvinte. Hai să vedem astăzi câteva lucruri ciudate din Biblie.

Aceste curiozităţi surescitează cercetătorii. Se fac studii întregi, oamenii îşi dau doctoratul pe teme biblice, dar parcă rămâne un mister total. Spre exemplu, nimeni nu ştie, până la urmă, dacă omenirea provine din incest sau pe Pământ erau şi alţi oameni, dar nementionati în paginile Bibliei.

Cele mai ciudate lucruri din Biblie

1. Proverbul din Biblie care apare imprimat pe cauciucuri. Chiar în prima parte a Vechiului Testament, la Facerea Lumii, apare un proverb: Fiat Lux! Se traduce prin Facă-se lumină!. Ei bine, acesta era imprimat mai demult pe anvelope.

2. Arca lui Noe. Din perspectiva unor cercetători, căutarea şi găsirea acesteia nu este altceva decât o… vânătoare de vrăjitoare. Unii spun că arca ar fi în apropierea muntelui Ararat. Alţii afirmă că este chiar pe vârful muntelui, la o altitudine de 4.000 de metri. Aclo s-ar fi găsit nişte rămăşiţe. După datarea cu carbon, ar avea în jur de 4.800 de ani, cam de prin perioada în care se crede că a avut lor Marele Potop.

3. Câţi oameni erau, de fapt, pe Pământ? Biblia nu este clară în privinţa acestui lucru. Deşi, iniţial, se credea că doar 4 (Eva, Adam, Cain şi Abel), după ce Abel a fost omorât, Cain a plecat înspre în ţinutul Nord, unde s-a găsit pereche o femeie. Aşadar, s-ar părea că erau şi alţi oameni pe Pământ. În versetele de la început nu se spune nimic despre aceştia, lăsându-se impresia că doar 4 ar fi existat.

4. Numele Adam ar proveni din cuvântul ebraic a da ma. Se traduce prin pământ.

Diferența dintre Biblie și Coran

5. Mulsumanii cred în Biblie şi în faptul că aceasta a fost revelată de Dumnezeu, dar şi că oamenii au interpretat-o diferit. În viziunea lor, Coranul este varianta potrivită a Bibliei. Probabil, te întrebi care este diferența fundamentală între Biblie și Coran. Ei bine, creștinii spun că Biblia a fost scrisă de oameni, cu ajutorul Harului Divin. Musulmanii sunt de părere diferită. Ei consideră Coranul drept cartea dăruită lui Mohamed, prin arhanghelul Jabrail când acesta a coborât la profet și i-a spus „citește”. De altfel, termenul coran se traduce prin a citi.

6. Biblia este cea mai vândută carte din istorie. Aşadar, am putea spune că nimic nu se întâmplă fără Dumnezeu (Nihil sine Deo). La botez, la cununie, la înmormântare, dar şi în multe alte împrejurări, Biblia este folosită alături de Sfânta Evanghelie.

7. Cea mai mare Biblie din lume a fost alcătuită în 1930, de către Louis Waynai. Cântăreşte nu mai puţin de 496 kilograme şi are 1.10 metri înălţime. Iar când e deschisă, are 2.48 metri lăţime.

Știai că… nu se pomenește nicăieri în Biblie cum trebuie scris un pomelnic? Mai degrabă vorbim despre o convenție, ceva stabilit de preoțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *