Prima pagină » Magazin » TOP 5 sfaturi despre cum alegi meniul pentru o nunta organizata intr-un ballroom

TOP 5 sfaturi despre cum alegi meniul pentru o nunta organizata intr-un ballroom

20 aug. 2024, 13:01,
în Magazin

Te pregatesti sa iti organizezi nunta la un ballroom si ai ajuns la partea in care trebuie sa alegi meniul? Ce mancare va face pe toata lumea fericita? Cum te asiguri ca invitatii vor fi multumiti si ca se vor simti bine la nunta voastra?

Ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa organizezi o nunta memorabila. Descopera-le in continuare!

1. Alege in functie de persoanele invitate la eveniment

Primul pas este sa te gandesti la cine va fi prezent la nunta. Chiar daca nunta este despre voi, adica despre miri, este important sa te asiguri ca si invitatii vostri se simt bine. Daca, de exemplu, stii ca printre invitati vor fi si persoane care au restrictii alimentare sau care urmeaza un anumit tip de dieta alimentara, asigura-te ca meniul include si optiuni din care sa poata alege.

Ai invitati mai traditionalisti, care prefera mancarurile cu specific romanesc? Sau poate ai prieteni carora le place sa incerce preparate noi si interesante? Sau poate unii dintre invitati sunt vegetarieni? Trebuie sa stii aceste lucruri atunci cand planifici meniul pentru nunta.

Un avantaj major pe care il ai atunci cand iti organizezi nunta intr-un ballroom este ca ai alaturi o echipa de profesionisti care te pot ghida. Bucatarul sef, spre exemplu, pregateste mai multe variante de meniuri din care mirii sa poata sa aleaga in functie de preferintele lor si ale invitatilor.

Un ballroom este o sala de evenimente eleganta, cu un design si decor rafinat, asa ca meniul ar trebui sa se potriveasca si cu ocazia si locatia aleasa, dar nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu asta. Lasa totul in grija specialistilor in evenimente private!

2. Gandeste-te la sezon

Alegerea meniului depinde si de sezonul in care organizezi nunta. Daca e vara, poti merge pe preparate mai usoare, salate proaspete, peste sau fructe de mare. Iarna, un meniu mai consistent, cu preparate calde, cum ar fi legume la cuptor si fripturi savuroase ar fi mai potrivit.

3. Alege un meniu echilibrat

E important ca meniul sa fie echilibrat, cu optiuni pentru toate gusturile. Incepe cu aperitive usoare, dar variate, care sa pregateasca invitatii pentru restul serii. Pentru felul principal, include optiuni care sa multumeasca si pe cei care prefera carnea, dar si pe vegetarieni sau vegani.

Nu uita de desert, de multe ori este vede meniurilor de nunta. Cand iti organizezi nunta intr-un ballroom, poti alege deserturi elegante. Ce parare ai despre un candy bar care sa includa verine cu mousse-uri, macarons, choux, madlene si mini prajituri?

4. Testeaza meniul

Nu lasa nimic la voia intamplarii! Inainte de a lua decizia finala, este important sa testezi meniul. Invita si pe cineva apropiat la degustare, cineva care sa iti poata da o opinie sincera si asigura-te ca totul va fi exact cum iti doresti in ziua cea mare.

5. Nu uita de bauturi

Un alt detaliu esential al meniului este selectia de bauturi. Un ballroom impune un anumit nivel de eleganta, asa ca bauturile trebuie sa fie pe masura. Poti incepe cu un cocktail de bun venit, urmat de o selectie de vinuri care sa se potriveasca cu felurile de mancare. Ai grija sa ai si optiuni non-alcoolice, cum ar fi sucuri naturale sau mocktails pentru invitatii care nu consuma alcool.

Sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand organizezi o nunta, in special cand vine vorba de meniul pe care il servesti invatilor.

Daca vrei sa ai parte de un eveniment perfect, cu mancare de calitate si un cadru spectaculos, Velveto Ballrooms iti pune la dispozitie sala de evenimente ideala. Nu lasa nimic la voia intamplarii – Velveto te va ajuta sa organizezi nunta de vis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`