Prima pagină » Magazin » Top 5 povesti adevarate cu fantome
Top 5 povesti adevarate cu fantome

Top 5 povesti adevarate cu fantome

07 apr. 2014, 12:06,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:427340;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

In fiecare cultura exista povesti infricosatoare despre demoni, fantome si spirite care bantuie vietile oamenilor nevinovati. Cateva dintre acestea au consecinte atat de tragice incat sunt investigate de oameni specializati care pretind ca detin dovezi ale vietii dupa moarte. Acesta este unul dintre cele mai exploatate subiecte de film si o parte dintre povestile presupuse adevarate cu fantome isi fac loc pe marile ecrane.

Citeste si: FANTOMA care bantuie internetul. „Am implinit 27 de ani de cand AM MURIT” – FOTO

1. Hotelul Stanely, Colorado
Cladirea este amplasata in Muntii Stancosi, Estes Park. Turistii care se cazeaza aici s-au plans in numeroase randuri de tot soiul de evenimente neplacute si foarte bizare. Chiar si angajatii spun ca din cand in cand, din marea sala de bal se aude cineva cantand la pian. Povestile locale spun ca ar fi vorba de Flora, o artista care si-a gasit aici sfarsitul. Daca toate celelalte zgomote ciudate au fost puse pe seama vantului si a instalatiei de aerisire, nimeni nu a gasit inca explicatia pentru ciudatul fenomen al cantecului de pian.
Cazul a fost sursa de inspiratie pentru unul dintre cele mai aclamate romane de-ale lui Stephen King, The Shinning. Stanley Kubrick a regizat pelicula cu acelasi nume, film care ramane pana astazi una dintre cele mai controversate productii de-ale marelui regizor.

Citeste si: Trebuia sa fie cea mai fericita zi din viata ei. A paralizat cand a vazut ce copil a nascut

2. Cazul Amityville
In micul orasel din statul New York, nimic nu parea sa tulbure o zi de toamna din noiembrie 1974. Ceea ce locuitorii nu stiau este faptul ca intr-una dintre casele aratoase ale orasului avea loc o crima infioratoare. Ronald DeFeo jr. si-a ucis cu sange rece tatal, mama, pe cei doi frati si pe cele doua surori.
Un an mai tarziu, George si Katchy Lutz s-au mutat aici, impreuna cu cei 3 copii ai lor. Sederea lor a durat mai putin de o luna si au fugit din casa infricosati fara sa dea prea multe detalii despre fenomenele paranormale care i-au determinat sa isi abandoneze locuinta.
Desi nu exista dovezi in acest sens, ci doar supozitii, se crede ca un spirit malefic a pus stapanire pe DeFeo si l-a impins sa isi execute rudele. Din cauza mortii violente, spiritele lor ar fi ramas prinse in casa si ar fi facut vietile imposibile noilor locatari. Ceea ce contribuie si mai mult la ideea unei posedari este felul in care au fost gasite cadavrele. Parea ca toata lumea din casa doarme cu fata in jos, nu s-a trezit nimeni din cauza zgomotului produs de arma, cu toate ca nu avea amortizor, si mai ales, nimeni nu a opus rezistenta.
Cazul a generat nu mai putin de 11 filme bazate pe cartea The Amityville Horror, scrisa de Jay Enson despre aceste feneomene.

Citeste si: VIDEO: Fantoma sau fiinta extraterestra, surprinsa pe camerele de supraveghere

3. Vrajitoarea Bell
Aceasta este una dintre cele mai vechi povesti cu fantome de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. La inceputul secolul al XIX, familia Bell ducea o viata simpla in Tennessee. Problemele lor au fost declansate de Kate Batts, despre care se credea ca in timpul vietii a fost vrajitoare. Din casa se auzeau tot soiul de zgomote neobisnuite, obiectele cadeau inexplicabil oamenii erau atacati de forte invizibile iar animalele se comportau ciudat fara o cauza anume.
John Bell, capul familiei, a murit in scurt timp iar langa el s-ar fi gasit o sticla cu o substanta pe care oamenii nu au identificat-o. Moartea sa a fost pusa pe seama fantomei. In periada respectiva, autoritatile din Tennessee au clasat cazul ca fiind „singura moarte din istorie cauzata de o fantoma”.

Citeste si: CAZ UNIC IN LUME! Ce au descoperit chirurgii americani in creierul unui bebelus a ULUIT lumea medicala

4. Bantuirea din Connecticut
In 1986, soarta lovise greu familia Snedeker. Unul dintre cei 4 copii ai lor, Paul, s-a imbolnavit de cancer. Pentru a fi mai aproape de spitalul unde primea tratamentul necesar, ei s-au mutat intr-o locuinta care fusese inainte centru de pompe funebre.
Baiatul bolnav a inceput sa le povesteasca parintilor sai ca vede in casa 4 umbre intunecate de barbati si un demon imbracat in costum. Comportamentul lui se schimba vizibil, devine din ce in ce mai retras si are accese de violenta.
Casa a fost cercetata de Ed si Lorraine Warren, doi oameni specializati in astfel de cazuri. Ei au ajuns la concluzia ca fostii locuitori ai casei au comis acte de necrofilie si necromantie. Din aceasta cauza, spiritele celor decedati nu isi gaseau linistea. Ei au relatata ca filmul bazat pe povestea familiei nu se apropie deloc de proportiile grozaviilor pe care le-au descoperit in aceasta casa.

Citeste si: INCREDIBIL! Nu ai sa crezi ce a facut o eleva de 16 ani dupa ce a nascut un bebelus

5. Evocarea
Numele celor doi cercetatori paranormali mentionati anterior este legat si de acest caz, mai degraba o posedare decat o bantuire.
O familie obisnuita de americani se muta intr-o ferma abanadonata de fostii locatari pe care incearca sa o renoveze. In primele zile, toate lucurile decurg linistit, mai putin comportamentul inexplicabil al catelului care a refuzat sa intre in casa. Animalul este gasit mort ceva timp mai tarziu.
Familia le-a povestit celor doi investigatori ca din locuinta lor se aud zgomote ciudate, aplauze si rasete de copii.
In fosta ferma se pare ca a locuit o vrajitoare care si-a sacrificat copiii diavolului iar acum incerca sa posede pe altcineva pentru a repeta ritualul.
sursa: kudika.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *