Prima pagină » Magazin » Top 5 cele mai bune jocuri de societate pentru copii
Top 5 cele mai bune jocuri de societate pentru copii

Top 5 cele mai bune jocuri de societate pentru copii

30 apr. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Magazin

Copiii se distrează în multe feluri, indiferent de vârsta lor. Unii preferă păpușile, mașinuțele și animalele de pluș, alții jocurile pe consolă sau jocurile de societate. Dintre toate acestea, cele din urmă contribuie la dezvoltarea micuților într-un mod inedit.

Nu numai că prichindeii învață să joace strategic, să înțeleagă reguli și să gândească analitic, dar ei deprind și abilități sociale importante, precum cooperarea, lucrul în echipă, solidaritatea și empatia.

Dacă vrei să-l încurajezi pe copilul tău și să-i oferi acces la toate aceste beneficii, iată care sunt cele mai potrivite jocuri de societate pe care acesta le poate juca alături de familie sau de prieteni!

1. Jocurile care antrenează creativitatea

Jocurile de societate nu înseamnă doar board games. Acestea pot veni și sub forma cărților de joc sau tăblițelor. Un joc precum Headz, care presupune desenarea unor personaje, animale sau obiecte pentru ca alți jucători să le ghicească, reprezintă modalitatea perfectă de a stimula imaginația.

În plus, acest gen de joc îi poate învăța pe cei mici și câte ceva despre vederea spațială, exprimare orală și asocierea dintre mai multe obiecte și concepte.

Poți comanda aceste tipuri de jocuri de societate pentru copii online de pe deajoaca.ro, unde vei găsi o mulțime de variante creative și distractive pentru cei mici.

Un alt exemplu de joc creativ este Activity, unde copiii trebuie să reprezinte anume cuvinte și expresii desenând, mimând sau explicând în cuvinte. Este un concept excelent pentru dezvoltarea inventivității și gândirii laterale.

2. Jocurile de strategie

Pentru copiii ceva mai mari, cu vârsta de peste 5-6 ani, există jocuri de strategie excelente, care stimulează creierul să gândească soluții complexe și seturi de acțiuni tip cauză-efect, pentru rezolvarea situației impuse de joc.

Aceste jocuri pot fi considerate dificile la început, așa că ai grijă să crești doar treptat nivelul de dificultate și să începi mereu cu cele mai ușoare și mai captivante dintre ele. În timp, jocuri precum Catan și Carcassone vor părea ușoare!

3. Jocurile pentru cultură generală

Multe jocuri de societate, pe lângă faptul că sunt distractive pentru toată gașca, îi ajută pe copii să asimileze informații fără să își dea seama pe moment.

De exemplu, jocul Djeco include cartonașe cu informații despre multe capitale ale lumii. Astfel, cel mic învață să asocieze orașele cu țările și descoperă câte puțin despre restul Globului. Cu siguranță, informația va fi mai ușor și mai plăcut de asimilat decât dintr-un atlas sau din manualul de geografie.

4. Jocurile de dexteritate și viteză de reacție

Jocurile cu piese, precum Turnul Instabil sau Domino, sunt excelente pentru a deprinde abilități ca dexteritatea, puterea de concentrare, viteza de reacție și gândirea strategică. Acestea sunt și foarte distractive, miza jocului fiind mereu incertă.

Tot în această categorie intră și jocurile precum Comoara Pierdută, în care jucătorii trebuie să potrivească rapid imaginile similare dintr-un set și să câștige cât mai multe jetoane pe baza atenției sporite și vitezei de reacție.

5. Jocurile competitive cu pioni

De la clasicul „Nu te supăra, frate!”, până la Monopoly și alte variații, jocurile competitive cu zaruri, pioni și cartonașe sunt printre cele mai îndrăgite de copiii de toate vârstele. Acestea se găsesc în multe variante, pe diferite teme și cu diferite povești.

Aceste jocuri îi învață pe cei mici să concureze, să fie ambițioși și să se bucure de succes, dar și să piardă cu demnitate și să accepte că, uneori, victoria nu le aparține, iar acest lucru este în regulă.

Acestea fiind spuse, jocurile de societate pot avea o mulțime de beneficii pentru copii, în funcție de tipul lor și de regulile pe care le implică. Încurajează-i pe cei mici să încerce cât mai multe!

https://www.pexels.com/photo/person-in-black-pants-sitting-on-floor-4691567/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *