Prima pagină » Informații utile » Top 3 locuri pe care să le vizitezi, vara în România! De văzut măcar o dată-n viață

Top 3 locuri pe care să le vizitezi, vara în România! De văzut măcar o dată-n viață

23 iul. 2024, 10:30,
BZI.ro, în Informații utile

Din fericire există multe lucruri de făcut, locuri frumoase de văzut în România și motive să ne vizităm țara, mai ales vara când vremea ține cu noi.

România se bucură de cele mai frumoase locuri de vizitat vara și are o mulțime de obiective turistice, unele dintre ele fiind aproape necunoscute publicului larg.

Locuri de vizitat în România vara

România are mai multe obiective turistice care ne reprezintă, iar pentru a afla câteva dintre cele mai frumoase locuri ascunse ale țării, v-am pregătit un top al celor mai frumoase atracții și zone turistice mai puțin cunoscute unde trebuie să ajungi pentru o vacanță superbă în România.
Dacă nu vă place aglomerația și vă doriți o vacanță liniștită în familie, următoarele atracții turistice s-ar putea să vă facă cu ochiul.

Stufărișurile de la Sic – a doua întindere de stuf după Delta Dunării
Stufărișurile de la Sic, la doi pași de Cluj, sunt o rezervație naturală, arie protejată situată în lunca Văii Fizeșului alcătuită din mlaștini, lacuri, vegetație de stuf și papură.
Este un loc special și surprinzător, ascuns între dealuri unde, având o suprafață de 200 hectare, adăpostește în jur de 100 de specii de păsări.  Lanul de stuf verde, punte veche de lemn ce pare interminabilă și cerul care se vede în contrast cu stuful fac din acest loc un mic colț de rai.

Piscina „Pă Coastă” – exact ca în Bali
Un alt loc pe care-l puteți vizita în România, este pensiunea cu piscină „Pă Coastă”. Aceasta este situată în Maramureș, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, în satul Mara, piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.
Priveliștea de acolo este una de vis de unde se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina.

Maldivele de la Aghireș
Lacul supranumit și Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extas pe vremuri argila albă.
Acest lac a devenit o atracție turistică din ce în ce mai populară în rândul turiștilor care vizitează Cluj.

Mănăstiri și cetăți medievale românești

Biserica din Pustietate
Acest loc de găsește între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare. Despre acest loc nu se știu foarte multe detalii, însă există o legendă potrivit căreia biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfanta Maria, la miezul nopții.
Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva și tot singură s-ar fi închis.

Cetatea medievală Saschiz
Foarte aproape de Sighișoara și de Viscri, localitatea Saschiz, care a preluat denumirea de la cetatea țărănească ridicată aici în jurul anilor 1308 – 1310. A început să devină localitate turistică după ce reușit să atragă atenția mai multor amatori de noutate.
Cetatea Saschiz se află la 2 kilometri de comuna cu același nume și este o atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi.
În incinta fortificației se află și acum o fântână care a măsurat 65 de metri adâncime, despre care legendele spun că fundul fântânii comunică cu un tunel care duce până la mijlocul comunei.

Satul scufundat de la Geamăna
Satul geamăna, din județul Alba, a ajuns o atracție turistică pentru cei mai mulți dintre noi și mai ales pentru străini.
În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna.
Turla bisericii este încă vizibilă fiindcă biserica a fost construită pe cel mai înat deal din sal – aflat la 100 de metri mai sus față de vatra satului.

Astfel, dacă până acum nu aveați idei de locuri de vizitat în România, pe timpul verii, să sperăm ca măcar una dintre atracțiile turistice de mai sus, a fost pe placul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024