Prima pagină » Magazin » Top 3 dăunători prezenți în supermarketuri și magazine alimentare
Top 3 dăunători prezenți în supermarketuri și magazine alimentare

Top 3 dăunători prezenți în supermarketuri și magazine alimentare

21 sept. 2021, 11:34,
în Magazin

Supermarketurile și magazinele alimentare se pot confrunta cu prezența dăunătorilor în orice sezon. Miile sau zecile de mii de produse alimentare stocate în spațiile speciale de depozitare reprezintă o atracție pe măsură pentru rozătoare, iar prezența acestora poate fi târziu remarcată, mai ales dacă nu sunt realizate toate controalele periodice absolut necesare.

Indiferent de dimensiunea unității, este important să fie respectate în permanență standardele sanitare, în acest fel fiind prevenită infestarea cu diverși dăunători. În cazul în care au apărut însă probleme, este foarte important să apelezi în cel mai scurt timp posibil la servicii deratizare care să elimine problema.

Rozătoarele, cea mai mare amenințare în astfel de spații

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă profesioniștii de la firmele ddd în mod curent sunt rozătoarele. Șobolanii și șoarecii sunt atrași de mâncare și se află în permanentă căutare a unor surse de hrană accesibile. Populațiile de șoareci și șobolani pot crește rapid datorită hranei abundente, iar amenințările pe care le prezintă prezența acestora în supermarketuri și magazine alimentare sunt mari.  Aceștia pot deteriora ambalajele alimentelor, pot consuma produsele alimentare depozitate sau din vitrine, pot deteriora instalațiile electrice și pot transmite diverse boli.

Gândacii, o amenințare chiar și în spațiile mici

Gândacii pot fi deosebit de problematici în spațiile în care există produse alimentare. Aceștia au dimensiunea ideală pentru a se ascunde și în locuri mici, se reproduc rapid și sunt vectori principali ai unor boli diverse. De regulă, aceștia sunt nocturni, ceea ce face dificilă descoperirea lor în timpul zilei. Aceștia ies noaptea în căutare de hrană și adăpost și se pot ascunde astfel pe rafturile magazinelor alimentare, dar și în locuri întunecate, unde au temperatura și umiditatea dorite.

Alte insecte diverse și dăunători din spațiile cu alimente

Există un termen generic de insecte în produse stocate, acesta referindu-se la gărgărițe, gândaci, acarieni alimentari sau arahnide care infestează magazinele alimentare. Acești dăunători sunt deja prezenta în alimente atunci când acestea sunt livrate în magazine, dar pot fi prezenși și în produsele alimentare procesate care au fost depozitate pentru perioade mari de timp. Acești dăunători se hrănesc cu alimente și pot contamina cantități mari de alimente. Mai mult decât atât, introducerea microorganismelor poate provoca degradări suplimentare, făcând alimentele improprii sau neautorizate pentru consum uman.

Este foarte important ca soluțiile împotriva acestor dăunători să fie identificate cât mai rapid, astfel încât acțiunile împotriva lor să fie eficiente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`