Prima pagină » National » Toni Grecu, sfaturi pentru persoanele care au rămas cu sechele, după ce s-au vindecat de COVID-19: „Trebuie să înveţi să ai răbdare cu propriul corp”

Toni Grecu, sfaturi pentru persoanele care au rămas cu sechele, după ce s-au vindecat de COVID-19: „Trebuie să înveţi să ai răbdare cu propriul corp”

07 mart. 2021, 19:17,
Bianca Rebegea în National

Actorul Toni Grecu s-a vindecat de COVID-19, însă se confruntă, în continuare, cu sechele. Acesta a trecut prin trei spitale până acum, dar dacă trebuie să facă efort fizic, încă se resimte.

„Convalescenţa este lungă şi dificilă şi niciun medic din lumea asta nu te poate asigura că, în 15 sau 20 de zile de la ieşirea din spital, vei fi iar pe picioarele tale! Nici pomeneală! Ai de făcut exerciţii de respiraţie, kinoterapie, exerciţii fizice de uşoară intensitate”, a spus Toni Grecu, potrivit playtech.ro.

Toni Grecu, despre sechele după COVID-19: „ Fără răbdare nu faci mare lucru”

Toni Grecu a fost internat atât la Institutul Matei Balș, cât și la spitalul Sf. Pantelimon, dar și la Spitalul Monza.

„Sunt cât de cât în regulă, în sensul că mă mişc, că sunt independent. Dar, dacă e să mă pui să urc două etaje, am o problemă. Trebuie să înveţi să ai răbdare cu propriul corp, cu tine însuţi şi să faci acel mic efort care e benefic tonusului muscular, dar şi plămânilor tăi, deopotrivă, fiindcă ele au o legătură între ele. Fără răbdare nu faci mare lucru”, a mai declarat Toni Grecu.

Toni Grecu: „Din păcate, o parte din plămâni a dispărut”

Din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, Toni Grecu a trecut prin clipe crunte. În prezent, acesta se reface, însă a fost dependent de oxigen, iar boala l-a lăsat cu sechele grave.

A trecut aproximativ două luni de când Toni Grecu a ajuns de urgență la spital, iar acesta a vorbit despre starea lui actuală de sănătate. Se pare că are nevoie de o lungă perioadă de reuperare, fiindcă plămânii săi sunt serios afectați.

”Din păcate, o parte din plămâni a dispărut! Acum, lucrurile sunt ok, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la terapie intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă. La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat”, a povestit comediantul, într-o emisiune TV.

Toni Grecu a vorbit și despre cea mai mare greșeală pe care a putut să o facă, atunci când și-a dat seama că a fost infectat cu noul coronavirus.

„În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă. Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua 4 de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital. În 3 zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”, a mai povestit Toni Grecu.

Toni grecu se afla la Spitalul „Matei Balș”, în momentul în care a izbucnit incendiul, care a luat mai multe vieți. Iată ce a declarat actorul după nefericitul eveniment:

„Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit”, a povestit actorul.

„În urma salvării… sistemul sanitar din România ardea. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea”, a fost mesajul actorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *