Prima pagină » Culinar » Tomahawk de porc la cuptor. Rețeta care îți garantează o friptură suculentă!

Tomahawk de porc la cuptor. Rețeta care îți garantează o friptură suculentă!

21 feb. 2025, 14:18,
Redacția BZI în Culinar

Acest tomahawk de porc, care este un cotlet, poate fi o cină rapidă, delicioasă și cu proteine de calitate. Este fraged și suculent la interior și ușor crocant la exterior.

Cotletul de porc este de obicei evitat pentru că, dacă nu este preparat corect, poate fi fad și uscat. La cuptor riscurile de a avea o friptură pe care cu greu o să o poți mânca sunt mai mici.

Tomahawk de porc la cuptor

Unul dintre motivele pentru care tomahawkul de porc este mai suculent la cuptor este timpul de gătire, fiind mai mic decât timpul de gătire la grătar. Apoi, contează pregătirea cărnii înainte de a fi expusă la tratamentul termic. Masajul cu ulei de măsline și apoi cu condimente favorizează frăgezirea.

Uleiul de măsline are rolul de a forma crusta aurie în timpul coacerii, dar și ca toate condimentele să stea lipite de carne. Dacă vrei o garnitură delicioasă, încearcă o rețetă cartofi natur la cuptor. Așadar, ai nevoie de 4 cotlete de porc cu os; 1 linguriță cu ulei de măsline și ½ lingurițe de condimente pentru friptură de porc.

Cotletele de porc trebuie să fie nici prea groase, nici prea subțiri pentru a se găti bine, de aproximativ 4 cm. Este bine să alegi varianta cu os pentru ca friptura să fie mai gustoasă. În plus, osul este un bun conductor de căldură și acest lucru va face ca preparatul să se gătească uniform.  Atunci când vei întoarce cotletele la cuptor trebuie să o faci cât de repede poți pentru că temperatura va trebui să se reîncălzească, iar acest lucru poate dura și câteva minute.

Carnea se poate găti prea mult și va fi uscată și tare la final. Pentru a te asigura că scoți carnea din cuptor în momentul oportun, trebuie să menții temperatura cuptorului constantă, undeva la 180 de grade Celsius.

Mod de preparare

Se trec cotletele de porc sub un jet de apă, apoi se tapează cu un prosop de hârtie pentru a se usca. Se ung cu ulei de măsline pe ambele părți, fie cu mâna, fie cu o perie de silicon. Apoi se presară cu condimente și se freacă ușor și pe o parte și pe cealaltă. Iată care e diferența dintre o salată a la russe și o salată boeuf.

Se pun cotletele pe o tavă cu hârtie de copt la cuptorul preîncălzit astfel încât să stea inghesuite. Dacă este nevoie pune două dintre cotlete și după ce acestea sunt gata pune și restul. Se pornește cuptorul la 190 de grade Celsius și se lasă 10-12 minute.

La jumătatea timpului, cotletului se întorc pe partea cealaltă. Dacă după cele 12 minute nu sunt gata, atunci mai lasă-le câteva minute până ce sunt gata. Înainte de a fi servite se lasă se răcească timp de 5 minute.

După cum am precizat, este foarte important să nu tai cotletele de porc imediat ce ai scos-o din cuptor. Cel puțin 5 minute trebuie să se răcească pentru ca toate sucurile să se așeze cum trebuie. Acest tomahawk de porc se servește cu o salată de varză cu sos de iaurt și cartofi copți sau prăjiți.

Bugetul.ro
A sărăcit Anca Alexandrescu? Vedeta Realitatea Plus și-a petrecut concediul „pe austeritate” la malul mării
redactia.ro
Revoluție fiscală în România! Guvernul Bolojan majorează cu 30% impozitele auto!
Bugetul.ro
Hârjoneala dintre Anca Alexandrescu și Victor Ponta continuă. Fostul premier al României i-a transmis un mesaj de la distanță vedetei de la Realitatea TV
a1.ro
Imaginea rară cu Raluca Bădulescu în costum de baie. Vedeta a apărut și fără perucă
Playtech.ro
Cioacă, înapoi în penitenciar după doi ani de la eliberare. Păstrează și acum ceva legat de Elodia: 'Mă uit la ea în fiecare zi'
observatornews.ro
A învăţat pentru Bacul de toamnă ascultând piesele lui Psihotrop: "M-au ajutat să le înțeleg mai repede"
Playsport.ro
Un meteorit care a lovit o casă s-a descoperit că este mai vechi decât Pământul și...
Evz.ro
Scumpiri record în magazine. Alimentele de bază devin un lux
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Românii aflați în tranzit prin Bulgaria, țința escrocilor. Cum a scăpat o familie de o capcană periculoasă
Dailybusiness.ro
Rețeta de papanași a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul celebrului băcătar
RomaniaTV
Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre Emil Gânj. Unde s-ar afla criminalul în aceste momente. O vecină a mamei Andei, tânăra ucisă, l-a văzut!
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Vești TERIBILE despre Nina Iliescu. Refuză să meargă la spital, deși nu se simte bine, nu mai primește vizite și nu mai răspunde la telefon. Detalii cutremurătoare!
redactia.ro
Vești teribile despre Nina Iliescu! Cum se simte după moartea soțului, Ion Iliescu
ego.ro
DIETA care este considerată cea mai sănătoasă. Ușor de ținut, garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 august 2025
11 august 2025