Prima pagină » Eveniment-Social » ”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”, un proiect Erasmus+ la care au luat parte mai mulți elevi ieșeni

”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”, un proiect Erasmus+ la care au luat parte mai mulți elevi ieșeni

25 iun. 2022, 02:00,
în Eveniment-Social

Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a organizat, în ultima săptămână din acest an școlar, ateliere de diseminare în cadrul proiectului Erasmus+ K229 intitulat ”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”, cu nr. 2020-1-RO01-KA229-080207, finanțat de Comisia Europeană.

Parteneriatul a fost implementat în perioada 2020-2022, obiectivul principal fiind acela de a-i face pe elevi să împărtășească valorile universale de respect, toleranță și empatie față de oamenii diferiți și să realizeze că violența și hărțuirea nu sunt niciodată un răspuns în interacțiunile dintre oameni.

”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”, un proiect Erasmus+

Primele două mobilități din cadrul proiectului ”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea” s-au desfășurat în România în perioada 4-8 aprilie 2022 și au cuprins 2 activități.  La prima activitate (C1), intitulată ”Violența și discriminarea în școli – Aspecte generale”, au luat parte 19 cadre didactice din școlile partenere din Italia, Bulgaria, Romania și Lituania. Activitatea a cuprins prezentarea sistemelor educaționale din fiecare țară și a politicilor aplicate în ceea ce privește agresivitatea, discriminarea și violența de orice fel, atelier de lucru cu diferite aplicații digitale precum: Socrative, Canva, Kahoot!, Quizizz; utilizarea platformei eTwinning; workshopuri pe tema agresiunii și a tipurilor sale, precum și modalități de combatere a acesteia. La activitatea destinată elevilor (C2), intitulată ”Agresiune. Tipuri de agresiune. Aplicații digitale pentru o școală prietenoasă”, au luat parte 31 de elevi din țările partenere. Activitatea a presupus învățarea aplicațiilor Canva și realizarea de afișe anti-bullying cu ajutorul acesteia; crearea de conturi și încărcarea de postere digitale anti-violență pe platforma eTwinning; workshop-uri pe tema violenței (tipuri, cauze, soluții etc.), teatru forum,  expoziție de postere anti-violență și realizarea unui banner mesaje și desene realizate de copii.

Pentru ca activitatea să fie încheiată într-un mod cât mai frumos, elevii care au participat la proiect și-au exprimat starea de spirit  prin decorarea unei farfurii cu diferite mesaje și emoji-uri.

Elevi din Italia, Bulgaria și Lituania au vizitat cele mai importante obiective turistice din Iași

În cadrul proiectului ”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”, elevi din Italia, Bulgaria și Lituania au vizitat cele mai importante obiective turistice din Iași.

Experiența culturală, istorică și geografică a fost îmbogățită, atât pentru profesori, cât și pentru elevii care au făcut parte din proiectul ”Toleranța și Egalitatea Promovează Bunătatea”,

prin desfășurarea unor vizite documentare în Iași și în județul Neamț (Centrul Vechi, Teatrul ”Vasile Alecsandri”, Palatul Culturii, Grădina Botanică, Palatul Ruginoasa, Cetatea Neamțului, Mănăstirea Neamț etc.).

În perioada 16-20 mai 2022, s-a desfășurat cea de-a 3-a activitate transnațională (C3) din cadrul proiectului intitulat „Spune NU gândirii stereotipe”. Astfel, 5 elevi și 2 profesori însoțitori din țările partenere: Italia, Bulgaria, Romania si Lituania au vizitat liceul CARSAMBA FEN LISESI, Turcia.

În prima zi a activității, elevii și profesorii au vizitat școala gazdă, unde au aflat informații despre sistemul de învățământ turcesc. După aceasta, elevii și-au prezentat propriile școli și orașul Iași.

Festivalul Cultural Turcesc – “Prezentare,  preparare  și degustare de preparate tradiționale turcești și competițiile sportive”,  le-a oferit elevilor posibilitatea să-și îmbunătățească abilitățile de lucru în echipă,  competențele lingvistice și să dea dovadă de fairplay.

Participarea la aceasta activitate a oferit elevilor multiple posibilități de a împărtăși valorile universale ale respectului, toleranței și empatiei față de oamenii din jurul lor, chiar dacă sunt diferiți față de ei. Workshop-ul cu tema „Gândirea stereotipică și etichetele ei” din cadrul proiectului proiectul Erasmus+  și activitățile conexe i-au ajutat pe elevi să conștientizeze ce este gândirea stereotipă și consecințele acesteia și cum să o evite pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`