Multe gospodine pregătesc pentru mesele de sărbătoare o tochitură moldovenească. Aceasta este extrem de gustoasă, se face rapid, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta tradițională care îți va încânta papilele gustative.
Tochitură moldovenească
Când vine vorba de mâncărurile tradiționale, făcue după rețetele de odinioară, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de preparate și trucuri culinare. Nelipsită de la mesele în familie sau de la mesele festive este gustoasa tochitură molddovenească.
Tochitura moldovenească este un adevărat deliciu făcut din carne proaspătă de porc, câțiva cârnați, un sos de roșii, niște ouă făcute ochiuri, cu puțină brânză, alături de o mămăliguță caldă. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, sucesul va fi garantat și vom obține o mâncare savuroasă.
Pentru iubitorii de mâncăruri făcute după rețeta bunicii putem face și niște aripioare de pui crocante la cuptor cu sos de roșii. La desert, se potrivește de minune o porție de langoși gustoși, pufoși și aromați.
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert inedit, rafinat și parfumat, ideală este o prăjitură cu mere coapte și scorțișoară. Va fi cu siguranță un deliciu de neuitat pentru toți cei de la masă.
Tochitura moldovenească este ideală la orice ocazie, fiind vedeta meselor de sărbătoare. Acest fel de mâncare este gustos, se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite, la final vom obține un preparat care ne va aminti de vremea copilăriei.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Pentru delicioasa tochitură moldovenească vom avea nevoie de 700 g de carne de porc, 300 g de cârnați afumați, 2 linguri de untură, 1 lingură de ulei, 250 ml de apă, 200 ml de vin alb, 4 căței de usturoi, 1 lingură de bulion, 250 ml de suc de roșii, 1 crenguță de cimbru, 2 foi de dafin, pătrunjel verde, sare, piper, boia de ardei, iar pentru servit tochitura vom avea nevoie de mămăliguță, ouă ochiuri și brânză sărată.
Mai întâi se pregătește carnea de porc. Aceasta se spală, se porționează și se lasă la scurs. După aceea se pune într-o tigaie adâncă untura la topit apoi se adaugă bucățile de carne. Se lasă carnea la rumenit la foc potrivit apoi se mai pune un pic de apă pe măsură ce carnea se gătește. Pentru a fi carnea fragedă se toarnă în tigaie vinul alb, apoi se lasă carnea la foc mic. Se adaugă cârnații tăiați rondele, foile de dafin și crenguța de cimbru.
Într-un bol se amestecă bulionul cu sosul de roșii și se toarnă peste carne și cârnați. Tot acum se adaugă și doi căței de usturoi tocați mărunt. Se lasă carnea de porc să fiarbă cu sosul de roșii apoi se potrivește gustul cu sare, piper și boia. Se mai pun 2 căței de usturoi pentru un plus de savoare.
Între timp, vom pregăti mămăliguța și două ouă ochiuri apoi răzuim brânza sărată. Delicioasa tochitură moldovenească se servește presărată cu verdeață tocată, brânză, ouă ochiuri așezate peste carne și cu mămăliguță. Aceaastă mâncare va fi o încântare pentru toți cei de la masă.
Tochitura moldovenească este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare în familie. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.