Prima pagină » Culinar » Tocăniță de pui cu slăninuță! Cum să faci cea mai bună mâncărică

Tocăniță de pui cu slăninuță! Cum să faci cea mai bună mâncărică

30 iul. 2024, 12:39,
în Culinar

Tocănița de pui cu slăninuță este un preparat culinar delicios, perfect pentru mesele în familie. Combinând frăgezimea cărnii de pui cu aroma intensă a slăninuței, această rețetă promite să devină rapid una dintre favoritele dumneavoastră.

În bucătăria tradițională românească, tocănițele ocupă un loc de cinste datorită gustului lor bogat și texturii îmbietoare. Tocănița de pui cu slăninuță este o variantă deosebit de savuroasă, care îmbină suculența pieptului de pui sau a pulpelor fragede cu savoarea intensă a slăninuței afumate.

Rețeta de tocăniță de pui cu slăninuță

Pentru această tocăniță de pui cu slăninuță aveți nevoie de 8-10 pulpe superioare de pui, 125 g slănină afumată, feliată, 2 cepe mari, 250 ml de apă, 1 ardei, 3 linguri bulion, 3 linguri boia dulce, sare, smântână și 1 legătură pătrunjel.

Ca mod de preparare a tocăniței trebuie să tocați cepele și ardeiul iar într-o tigaie trebuie să rumeniți slănina pentru ca mai apoi să adăugați legumele tocate și să le mai căliți pentru 5 minute.  Se adaugă 250 ml de apă după ce legumele s-au călit.
Se pune boia dulce și se potrivește cu sare, apoi se adaugă bulionul și pulpele de pui. Se fierb pentru 40 de minute sau chiar o oră iar la sfârșit se toacă pătrunjelul și se presară peste tocănița de pui cu slăninuță.

După ce tocănița este gata se poate servi cu smântână și mâmâliguță caldă.
Se recomandă să folosiți carne dezosată, se face mult mai repede și la orice mâncare de pui puneți întotdeauna un pic de afumătură pentru că dă un gust excelent mâncării.

Rulouri de pui cu slănină

Nu e un secret pentru nimeni că pieptul de pui este o carne slabă și cu gust anost, însă există metode de a îmbunătăți gustul pieptului de pui și rulourile de pui cu slănină e una dintre variante. Datorită slăninei, rolourile ies fragede și pline de gust. Este important să folosiți și o slănină bună, cel mai bine afumată, dar merge și cu una crudă, doar că trebuie să folosiți mai multe condimente.

Așadar, pentru 4 porții aveți nevoie de 500 gr piept de pui feliat, 100 gr slănină afumată, sare, piper măcinat și pudră de ceapă, ulei de măsline sau untură. Slănina se taie bețișoare. Feliile de piept de pui se bat cu ciocanul de șnițele, se sărează și condimentează. Pe fiecare felie de carne se pune o bucățică de slănină și se rulează strâns.

Rulourile se așază într-o tavă unsă cu puțină untură. Se ung cu ulei de măsline (sau untură) și se presară piper măcinat. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru circa o jumătate de oră. Apoi se scoate folia și se mai ține tava 10 minute. Dacă aveți funcție grill, o puteți porni la sfârșit, pentru rumenirea suprafeței.

După ce se scoate tava cu rulouri din cuptor, se lasă acoperită cu folie vreo 10 minute înainte de servire. Rulourile de pui se servesc cu orice garnitură care vă e pe plac, preparatul este foarte bun și alături de diferite salate.
Astfel slănina se poate folosit atât la un preparat de genul acesta, cât și la o tocăniță de pui cu slăninuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024