Dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă pentru cei dragi, ideală este o tocăniță de pui cu găluște. Aceasta are o savoare deosebită, necesită mai mult timp de preparare, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Iată cum să pregătești o mâncare perfectă pentru mesele festive.
Tocăniță de pui cu găluște
Pentru iubitorii de mâncăruri traadiționale, făcute după rețetele de odinioară, ideală este o tocăniță de pui cu găluște. Aceasta este gustoasă, aromată, are un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Tocănița de pui cu găluște merge perfect cu o mămăliguță caldă de casă sau cu o pâine cu maia, gustoasă și pufoasă. Pe lângă această mâncare delicioasă, putem face pentru cei dragi și o tocăniță cu ciuperci și smântână.
Acest preparat este gustos, sănătos și ideal de pregătit la mesele festive și nu numai. Când vine vorba de rețetele de tocăniță, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Tocănița de pui cu găluște este alegerea perfectă pentru mesele de sărbătoare în familie sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare irezistibilă
Dacă vrem să pregătim acasă o tocăniță de pui cu găluște avem nevoie de 2 pulpe de pui, 2 cepe, 1 ardei roșu, 1 lingură de boia dulce, jumătate de linguriță de boia iute, sare, piper, pătrunjel, 2 linguri de smântână și 1 lingură de făină.
Pentru găluște vom folosi 1 ou, 2 linguri de apă rece, sare și piper după gust și făină cât cuprinde. Mai întâi se pregătesc găluștele pentru tocăniță. Într-un bol mare se bate un ou împreună cu sare, piper, 2 linguri de apă rece apoi se adaugă treptat făina și se amestecă până când se formează un aluat nelipicios.
Se rupe aluatul în bucăți potrivite și se formează găluștele. După aceea se pregătește tocănița sau papricașul. Se pregătește carnea, se spală, se porționează și se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie cu ulei încins se rumenește carnea apoi se ia din tigaie și se lasă la scurs pe un platou.
În aceeași tigaie se călește ceapa împreună cu ardeiul, apoi se adaugă boiaua și carnea. Se acoperă totul cu apă și se lasă la fiert la foc potrivit, punând capacul pe oală. După aproximativ 20 de minute se pun și găluștele în tocăniță apoi se toarnă un amestec format din 1 lingură de făină, 2 linguri de smântână și 1 lingură de papricaș. Se fierbe totul la foc mic apoi se servește împreună cu pâine de casă sau cu mămăliguță.
Tocănița de pui cu găluște este pe placul multora dintre noi, are o savoare aparte și este ideală de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Rețetele de tocăniță sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Tocănița poate fi făcută cu legume, cu carne de pui, de porc, dar la fel de bine poate fi pregătită cu ciuperci și smântână.