Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Tocanita de porc la ceaun
Tocanita de porc la ceaun

Tocanita de porc la ceaun

01 iul. 2016, 15:41,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16883;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

2 kg pulpa de porc, taiata in cuburi mai mare
6 cepe medii
2 ardei capere
150 gr untură
2 frunze de dafin (proaspete sau uscate)
40 gr boia de ardei
1 litru apa
cateva seminte de chimen
3-4 rosii
sare
piper negru, proaspat rasnit
cativa catei de usturoi

Mod de preparare:

1. Spala foarte bine carnea, sub un jet de apa rece.
2. Taie marunt cepele si ardeii capere.
3. Feliaza foarte fin usturoiul.
4. Taie in cubulete rosiile.
5. Pune untura intr-un ceaun, la foc potrivit, ca sa se topeasca.
6. Caleste in ea ceapa, apoi pune usturoiul.
7. Dupa 2-3 minute aduaga boiaua. Amesteca bine, pentru a se omogeniza.
8. Incorporeaza apoi rosiile si lasa la fiert 1-2 minute.
9. Pune apoi bucatile de carne si toarna litrul de apa.
10. Pune dafinul, piperul, chimenul si sarea. Lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 decembrie 2024
02 decembrie 2024