Prima pagină » Culinar » Tocăniță de ficăței. Obține o textură moale și o aromă distinctă a felului de mâncare

Tocăniță de ficăței. Obține o textură moale și o aromă distinctă a felului de mâncare

10 iul. 2023, 12:07,
în Culinar

Tocănița de ficăței este o delicioasă mâncare tradițională românească, care constă în prepararea ficățeilor de pasăre într-un sos bogat și aromat. Tocănița de ficăței poate fi extrem de delicioasă, mai ales daca ești un fan al organelor de pasăre.

Ficățeii au o textura moale și o aromă distincta, iar atunci când sunt gătiți într-un sos aromat, devin o adevărată delicatesă. Tocănița de ficăței este apreciată pentru gustul său bogat, combinat cu aromele aduse de ceapă, usturoiul, pasta de tomate și condimente. Sosul dens și aromat se îmbină perfect cu textura delicată a ficatului, oferind o experiență culinară savuroasă.

Tocăniță de ficăței. Ce ierburi aromatice să folosești pentru un gust desăvârșit?

Pentru a pregăti acest fel de mâncare veți avea nevoie de 500 de grame de ficăței de pasăre, 1 ceapă mare, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei vegetal și o lingură de pastă de tomate. De asemenea, veți mai avea nevoie de 200 ml de supă de pui sau apă, 1 linguriță de boia dulce și 1/2 linguriță de cimbru uscat.

În plus, aveți nevoie de sare și piper după gust, oregano proaspăt sau pătrunjel tocat pentru garnisit. Începe prin pregătirea ficățeilor. Spală bine ficățeii și îndepărtează orice urmă de grăsime sau membrane. Taie-i în bucăți mai mici, dacă este necesar, și lasă-i deoparte.

Toacă ceapa și usturoiul mărunt. Într-o cratiță sau tigaie adâncă, încinge uleiul vegetal la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin aurii și aromate. Adaugă bucățile de ficăței în cratiță și prăjește-le până se rumenesc ușor pe toate părțile.

Într-un castron mic, amestecă pasta de tomate cu supa de pui sau apa. Toarnă amestecul peste ficăței. Adaugă boiaua dulce și cimbrul în cratiță. Condimentează cu sare și piper după gust. Amestecă bine toate ingredientele.

Cu ce să servești deliciul tradițional. Sugestii la care sigur nu te-ai gândit

Redu căldura la foc mic și lasă tocănița să fiarbă acoperită timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când ficățeii sunt moi și sosul s-a îngroșat ușor. Dacă sosul este prea gros, poți adăuga puțină supă de pui sau apă. La final, garnisește tocănița de ficăței cu oregano proaspăt sau pătrunjel tocat. Servește-o caldă, de obicei alături de mămăligă sau cartofi.

Tocănița de ficăței poate fi servită în diverse moduri, în funcție de preferințele și tradițiile culinare. Mămăliga este o opțiune tradițională și populară în România. Mămăliga este o polenta de porumb, care are o textură moale și se potrivește foarte bine cu sosul consistent al tocăniței de ficăței. Poți găti cartofii în apă sau în abur și să-i servești alături de tocănița de ficăței. Felii de cartofi prăjiți sau cartofi piure sunt, de asemenea, opțiuni delicioase.

Tocănița de ficăței poate fi servită cu paste, cum ar fi penne sau tagliatelle. Sosul său bogat se va împleti perfect cu pastele, creând o combinație gustoasă. Un piure cremos de cartofi poate fi o garnitură delicioasă pentru tocănița de ficăței. Textura fină a piureului completează bine consistența moale a ficatului.

O porție de orez fiert sau pilaf poate fi, de asemenea, un acompaniament simplu și gustos pentru tocănița de ficăței.Pentru a echilibra gustul bogat al felului de mâncare, poți adăuga o salată verde proaspătă ca garnitură. O salată simplă cu frunze de salată, roșii și castraveți poate oferi o notă de prospețime și crocanță.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Cu ce se ocupa Ema Karter acum, după ce a renunțat la filmele pentru adulți. Tarifele pe care le percepe
Playtech.ro
Lidia Buble, desființată după scandalul cu amanta iubitului! Reproșuri uriașe, a fost invocat până și tatăl ei
observatornews.ro
Ce a găsit o româncă în camera de hotel din Egipt după ce a lăsat bacșiș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Maria Nagy: „Omar Sharif venea să mă vadă cum cânt din Edith Piaf”
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Cine s-a uitat la Antena 1 a încremenit. Imagini care se văd o dată la 100 de ani
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Cum să-ți cureți bijuteriile din aur rapid și natural cu bicarbonat de sodiu
RomaniaTV
Nimeni nu scapă! Ce informare scrisă va primi toată lumea până cel târziu în 10 iunie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025