Prima pagină » Culinar » Tocăniță de ciuperci cu smântână. O mâncare gustoasă și ușor de pregătit

Tocăniță de ciuperci cu smântână. O mâncare gustoasă și ușor de pregătit

05 sept. 2023, 11:54,
BZI.ro, în Culinar

Când vine vorba de mâncărurile delicioase cu ciuperci, preferata multora dintre noi este tocănița de ciuperci cu smântână. Aceasta are o savoare aparte, este gustoasă, sățioasă și sănătoasă, fiind perfecă la orice masă alături de alte bucate alese. Iată rețeta pentru o mâncare gustoasă și ușor de pregătit.

Tocăniță de ciuperci cu smântână

Delicioasa tocăniță de ciuperci cu smântână estte ideală la orice masă. Acest preparat culinar este sănătos, sățios și rețeta poate fi adaptată după preferințe. Tocănița de ciuperci se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Ciupercile pot fi gătite în diferite moduri, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu niște preparate savuroase. Putem pregăti pentru cei dragi o mâncărică de ghebe de toamnă. La fel de bine putem face pentru iubitorii de mâncăruri rafinate cu ciuperci un escalop de pui cu ciuperci, smântână și verdețuri proaspete.

Tocănița cu ciuperci poate fi păstrată și la borcan pentru iarnă, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, vom obține o mâncare savuroasă.

Cum să pregătești un deliciu la tine în bucătărie

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o tocăniță de ciuperci cu smântână vom avea nevoie de 500 g de ciuperci champignon, 250 g de  ghebe de toamnă, 1 ceapă, jumătate de ardei, 1 cățel de usturoi, sare și piper după gust, boia de ardei, 1 lingură de făină, 200 ml de lapte și 200 ml de smântână.

Mai întâi se curăță și se spală ciupercile. Se lasă la scurs apoi se taie în bucăți mici. După aceea se curăță ceapa și ardeii și se toacă mărunt apoi se călesc în ulei. După aceea se pun și ciupercile și se călesc la foc mic. Se lasă la fiert până când apa începe să mai scadă apoi se potrivește gustul cu usturoi tocat, sare, piper și boia.

Într-un bol se amestecă făina cu laptele și smântâna și se toarnă peste ciuperci. Se fierbe tocănița până când se leagă sosul de smântână. Când este gata, se ia tocănița de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește cu mămăliguță caldă.

Tocănița de ciuperci cu smântână este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte delicii culinare. Acest fel de mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă. Ciupercile pot fi conservate la borcan și pentru iarnă. Putem găti o zacuscă cu ciuperci și legume, putem să facem o plăcintă pufoasă umplută cu ciuperci sau la fel de bine putem să facem niște ciuperci umplute la cuptor, pentru iubitorii de mâncăruri rafinate și cu un aspect deosebit.

Rețetele cu ciuperci sunt delicioase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Tocănița este alegerea perfectă la mesele festive, dar și la orice ocazie. Mâncărurile cu ciuperci sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *