Prima pagină » Culinar » Tocăniță de ciuperci cu ceapă. O mâncare gustoasă și sățioasă

Tocăniță de ciuperci cu ceapă. O mâncare gustoasă și sățioasă

12 ian. 2024, 09:53,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat aromat, gustos și sănătos, putem face o tocăniță de ciuperci cu ceapă. Aceasta merge de minune cu câteva felii de pâine de casă crocantă. Tocănița de ciuperci cu ceapă se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare gustoasă și sățioasă.

Tocăniță de ciuperci cu ceapă

Când vine vorba de preparatele culinare cu ciuperci, rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Aceasta se face după rețeta clasică, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

Tocănița de ciuperci cu ceapă este un preparat adorat de mulți dintre noi. Se face rapid, este incredibil de gustoasă și poate fi pregătită la orice masă. Pentru iubitorii de delicii culinare cu ciuperci, putem face și niște ciuperci umplute făcute la cuptor. Pentru a pregăti niște ciuperci umplute la cuptor vom avea nevoie de 1,5 kg de ciuperci mari, 2-3 cepe, 300 g de șuncă, 200 g de mozzarella, 1 linguriță de boia, 100 g de smântână, 100 g de unt, 2 ouă, pătrunjel verde, sare și piper. Delicioasele ciuperci umplute la cuptor sunt ideale la mesele festive alături de alte preparate culinare gustoase și aromate.

La fel de bine, putem să îi cucerim pe cei dragi cu un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Escalopul de pui este o mâncare sățioasă, sănătoasă și merge perfect cu o mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă. Escalopul de pui cu ciuperci este mâncarea perfectă la orice ocazie, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta cu care vom obține un preparat irezistibil

Pentru o tocăniță de ciuperci cu ceapă vom avea nevoie de 1 kg de ciuperci, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 3 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar verde, 4 linguri de ulei de măsline, sare, piper și rozmarin.

Mai întâi vom toca ceapa verde, usturoiul verde, iar cățeii de usturoi îi vom tăia rondele. Se pun toate acestea într-o tigaie cu ulei încins. Se călesc toate apoi se adaugă ciupercile curățate și tocate mărunt. Ciupercile vor lăsa o zeamă aromată. După câteva minute adăugăm pătrunjelul și mărarul proaspăt.

Se amestecă totul foarte bine și se mai lasă la foc mic timp de câteva minute. La final, vom obține o tocăniță delicioasă, aromată și sățioasă. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după gust și preferințe.

Tocănița de ciuperci cu ceapă se face cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să gătim totul la foc mic și să adăugăm câteva condimente aromate. Acest preparat savuros este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătit la mesele festive alături de alte bucate rafinate. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține mâncăruri irezistibile pentru toți cei de la masă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`