Prima pagină » Culinar » Tocăniță de ceapă cu pui, o rețetă savuroasă și delicioasă

Tocăniță de ceapă cu pui, o rețetă savuroasă și delicioasă

15 iul. 2022, 10:00,
în Culinar

Tocănița de ceapă cu pui este o rețetă aromată și dulceagă, ce nu trebuie ratată. Aceasta poate fi servită la prânz alături de mămăligă și o salată sau murături. Fiind un preparat rustic, mâncarea este îndrăgită de majoritatea românilor.

Rețeta se prepară într-un timp scurt, iar din ingredientele menționate se vor obține în jur de 4 porții. Dacă vă place tocănița, nu trebuie să ratați nici carnea prăjită la borcan în ulei, fiind un preparat tradițional.

Ce ingrediente vă sunt necesare pentru tocăniță de ceapă cu pui

Tocănița de ceapă cu pui este o rețetă rustică extrem de gustoasă. Această este foarte aromată, fiind ușor dulce. Mâncarea se prepară în doar câteva minute și se poate servi cu mămăliguță și murături. Când nu aveți idei de gătit, poate fi o alegere ideală pentru prânz, fiind pe gustul tuturor. Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de 650 grame de pulpe de pui inferioare sau superioare, 700 grame de ceapă uscată, 120 mililitri de suc de roșii, un ardei gras, 50 mililitri de ulei și 3 căței de usturoi. De asemenea, pentru o mâncare aromată vă sunt necesare câteva condimente precum sare, piper, chimen, boia dulce și foi de dafin. 

Acestea se vor pune după gustul fiecăruia. Sucul de roșii este de preferat să fie preparat în casă pentru a fi mai gustos, însă se poate folosi și unul din comerț. Dacă îl cumpărați va trebui să fie unul mai gros, cu pulpă de tomate. Se poate opta și pentru 120 mililitri de vin alb ce va oferi o aromă deosebită tocăniței. Ceapa trebuie să fie uscată, însă se poate folosi cea roșie, cea galbenă sau cea albă, după preferințele fiecăruia. 

Cum prepari tocănița de pui

Mai întâi de toate va trebui să spălați și să curățați bine pulpele de pui. Ulterior, carnea va fi pusă într-o cratiță, în uleiul încins. Aceasta va fi rumenită pe ambele părți, până va căpăta o crustă. Ulterior, se va scoate pe o farfurie, apoi se vor pregăti legumele în uleiul rămas în tigaie. Usturoiul va trebui tocat mărunt și va fi călit timp de un minut împreună cu ardeiul tăiat cubulețe. Acestea vor fi condimentate cu boia de ardei și semințe de chimen. 

Ceapa va fi tăiată solzișori, apoi se va adăuga în cratiță împreună cu 100 mililitri de apă. Se va lăsa la prăjit 3-4 minute, apoi se va turna vinul alb. Legumele vor fi condimentate cu sare, piper și foi de dafin, apoi vor fi lăsate la foc mic pentru un sfert de oră. După scurgerea timpului, se va adăuga sosul de roșii împreună cu pulpele de pui inferioare și se amestecă bine. Cratița va fi lăsată la cuptorul preîncălzit la 180 de grade preț de 20-30 de minute. După ce este gata, mâncarea va fi servită caldă cu puțin pătrunjel tocat și presărat deasupra. De asemenea, pentru garnitură puteți opta pentru o salată de crudități pentru iarnă.

Tocănița de ceapă cu pui este un preparat extrem de delicios. Aceasta este îndrăgită de toată familia, fiind o mâncare ușoară bogată în ceapă. Mâncarea este perfectă pentru sezonul rece, dar și pentru cel cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *