Tocănița de cartofi cu fasole verde este minunată pentru perioada postului, atunci când nu consumâm elemente de origine animale, dar nu numai, tocănița putând fi servită și cu niște pulpe la cuptor.
Dacă nu ai prea multe produse prin frigider și vrei să încerci o rețetă foarte simplă, poți face tocăniță de cartofi cu fasole verde. Este o mâncare hrănitoare și delicioasă în același timp.
Ingrediente pentru tocănița de cartofi cu fasole verde
Pentru a prepara această rețetă simplă aveți nevoie de 6 cartofi potriviți, 150 – 200 grame de fasole verde proaspătă sau congelată, 2 morcovi, o ceapă roșie, 4 căței usturoi, 1 ardei gras, 2 lingurițe de bulion sau suc de roșii, 2 lingurițe cimbru mărunțit, boia dulce de ardei, pătrunjel mărunțit și 4 linguri de ulei.
Prima dată se toacă morcovii, ceapa, ardeiul și usturoiul mărunt sau le puteți da prin răzătoare. Acestea se pun la înăbușit cu ulei și un pahar cu apă, atunci când scade, se mai completează cu puțină apă, până se înmoaie.
Când legumele s-au mai înmuiat, adăugați cartofii curățați și tăiați cubulețe după care se acoperă cu apă cât să acopere cartofii.
Lăsați să fiarbă la foc mic și când cartofii sunt aproape fierți, adăugați fasolea verde, cimbrul, boia și bulionul pentru ca mai apoi să lăsați la fiert pentru 10 minute.
Opriți focul și adăugați și pătrunjelul, amestecați ușor și preparatul este gata. O tocăniță delicioasă pe care o puteți servi simplă sau alături de o friptură.
Ce beneficii are fasolea verde pentru sănătate
Fasolea verde este bogată în proteine, carbohidraț și vitamine. Este folosită încă din Antichitate în tratamentul diabetului și a altor afecțiuni. Indiferent că o consumi în formă proaspătă, congelată sau la conservă, fasolea verde are aceleași valori nutritive de care poți beneficia la maximum.
Păstăile de fasole prezintă efecte diuretice moderate, stimulând astfel eliminarea toxinelor. Însă, unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de fasole păstăi constă în prevenirea bolilor cardiovasculare, princapala cauză de deces în lume.
Antioxidanții din aceste legume protejează inima și organele vitale de stresul oxidativ, controlează nivelul de grăsimi din sânge, reglează tensiunea arterială și previne bolile coronariene cauzate de nivelul crescut de colesterol.
Calciul care se găsește în fasolea verde, este, de asemenea, important în prevenirea deteriorării oaselor și a osteoporozei. Mai mult chiar, fasolea verde este o sursă de siliciu, care este un element cheie în regenerarea oaselor și în sănătatea totală a oaselor.
Păstăile de fasole verde au rol diuretic, previn retenția de apă și facilitează eliminarea toxinelor, fiind mai ușor de digerat. Au puține calorii și un conținut relevant de fibre alimentare. Drept urmare, această legumă este un aliment optim pentru pierderea în greutate, dar și pentru o mai bună digestie.
Așadar, tocănița de cartofi cu fasole verde nu este doar gustoasă și simplu de făcut dar are și numeroase beneficii asupra organismului datorită conținutului de fasole verde.