Prima pagină » Culinar » Tocăniță de cartofi cu cârnați. Rețetă simplă pentru zilele reci

Tocăniță de cartofi cu cârnați. Rețetă simplă pentru zilele reci

07 dec. 2023, 13:07,
B, , h, , în Culinar

Tocănița de cartofi cu cârnați este un fel de mâncare simplu și consistent, și este un mod delicios de a te încălzi într-o zi rece. Cârnăciori afumați, cartofi care se topesc în gură și ardei grași aromați, totul într-un bulion de roșii savuros. Ai nevoie doar de un singur vas și câteva ingrediente de bază.

Tocăniță de cartofi cu cârnați polonezi

Nu există mâncare mai reconfortantă și simplu de făcut decât o tocăniță consistentă. Odată ce ai pus ingredientele în oală, practic nu mai trebuie să faci nimic, doar să le lași să fiarbă și gata. Este o variantă de cină ideală pentru familiile numeroase, deoarece este atât de ușor de pregătit, chiar și în cele mai aglomerate zile. Dacă ești în grabă, poți folosi chiar și ardei sau cartofi tăiați în prealabil. Doar nu uita să o servești cu pâine cu coaja crocantă, pe care să o înmoi în sosul delicios care va rezulta.

Deoarece nu există paste sau lactate în lista de ingrediente, această tocăniță de cartofi cu cârnați poate fi congelată fără probleme, și este ideală pentru prepararea prealabilă. Poți dubla ușor ingredientele și să faci o porție mai mare pe care să o depozitezi în caserole pentru a o consuma oricând ai nevoie.

Cârnăciorii sunt cei care vor contribui la mare parte din aroma acestei tocănițe de cartofi. Poți folosi cârnați polonezi, chorizo, cârnăciori italieni dulci, bratwurst sau andouille. Este indicat să alegeți cartofi cu un conținut scăzut de amidon. De asemenea, poți alege să-i cureți sau îi poți prepara cu tot cu coajă.

Pentru a adăuga profunzime și o notă savuroasă, poți folosi supă concentrată făcută în casă sau cumpărată, dar recomandăm să alegi o opțiune de calitate, cu un conținut scăzut de sodiu. Nu este recomandat să folosești apă simplă, căci rezultatul va fi mult mai sărac în arome, iar zeama rezultată va fi subțire.

Prepararea tocăniței se face într-o singură oală

Pentru a prepara tocănița de cartofi cu cârnați vei avea nevoie de 1 lingură ulei de măsline, 600 g cârnati polonezi, 1 ceapă medie, tocată fin, 2 căței de usturoi, mărunțiți, 2 ardei grași, pe roșu și verde, câte 1 linguriță de sare, piper negru și paprika dulce, 2 lingurițe condimente italiene, 2 morcovi mari, tocați, 500 g cartofi, tăiați în bucăți mici, 500 ml supă de pui, 2 foi de dafin, 3 linguri pastă de tomate, 500 ml roșii pasate, fulgi de ardei iute și pătrunjel tocat, pentru servit.

Pregătește și toacă toate ingredientele înainte de a începe gătitul propriu-zis. Curăță și taie cartofii în bucăți mici, îndepărtează semințele și taie ardeii. Toacă fin ceapa și mărunțește usturoiul. Curăța și toacă morcovii și feliază cârnăciorii.

Încinge uleiul la foc mediu într-o cratiță sau o oală mare. Adaugă cârnăciorii și gătește-i până devin crocanți și aurii, timp de aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul și ceapa și călește timp de 2 minute. Adaugă ardeii, călește timp de 3 minute. Adaugă sare, piper, paprika și condimentele italiene, iar apoi adaugă morcovii și cartofii. Toarnă supa, adaugă foi de dafin și acoperă oala. Adu amestecul în clocot, iar apoi redu focul la mediu spre mic, și lasă totul să fiarbă timp de 15 minute.

După aceea, adaugă roșiile pasate și pasta de tomate. Amestecă bine, acoperă oala și lasă la fiert pentru încă 10 minute sau până când cartofii sunt moi iar zeama este ușor îngroșată. Condimentează cu piper negru, fulgi de ardei iute și pătrunjel proaspăt, și servește tocănița de cartofi cu cârnați cu puțină pâine cu coaja crocantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *