În sezonul de toamnă, gospodinele pregătesc o tocăniță de ardei copți, gustoasă și sănătoasă. Rețeta este foarte ușoară și avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit.
Tocăniță de ardei copți, deliciul perfect în sezonul de toamnă
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare sănătoasă și extrem de gustoasă, ideală este tocănița de ardei copți. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, fiind o sursă bogată de vitamine pentru organism. Tocănița de ardei copți este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu.
În plin sezon de toamnă, doamnele se întrec în tot felul de rețete savuroase. De la gustoșii gogoșari în oțet cu conopidă, delicioasa zacuscă de vinete sau ardei până la murăturile dulci-acrișoare, toate sunt nelipsite din cămară. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul ardeilor copți mai mult timp, îi putem conserva la borcan și servi alături de alte bucate alese.
Un alt deliciu pregătit pentru cămară este mâncarea de fasole verde la borcan pentru iarnă. Acest preparat culinar este ușor de făcut acasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentru ca la final să obținem o conservă delicioasă și aromată.
Tocănița de ardei copți este gustoasă și sănătoasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține o mâncare ce își va păstra savoarea chiar și pe timpul iernii.
Rețeta unui preparat culinar gustos și aromat
Pentru delicioasa tocăniță de ardei copți vom avea nevoie de 1 kg de ardei copți, 2 cepe, 1 căpățână de usturoi, câteva roșii, 4 linguri de smântână, 3 linguri de ulei, puțină brânză de oaie, sare și piper după gust.
După ce am copt ardeii, îi curățăm de cotoare și semințe și îi lăsăm la scurs. După aceea se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Într-o tigaie punem un pic de ulei la încins, apoi un praf de sare. După aceea se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă la călit până când se înmoaie și capătă o culoare ușor maronie.
Roșiile se spală și se taie în cubulețe potrivite. Acestea se pun peste ceapă și se lasă și ele la călit. Se amestecă foarte bine pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
După aceea se adaugă în tigaie ardeii copți, tăiați după preferințe. Se adaugă sare și piper și se lasă la foc mic, apoi se adaugă 30 ml de apă. Se lasă pe foc până când tocănița capătă consistența dorită, apoi se adaugă la final câteva linguri de smântână și se amestecă foarte bine. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Pentru un plus de savoare, putem adăuga în tocănița de ardei copți și puțină brânză. Cu siguranță vom obține o mâncare delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă.
Tocănița de ardei copți este deliciul perfect în sezonul de toamnă. Acest preparat culinar este gustos, sănătos și ușor de făcut acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă și aromată.