Pentru felul principal a mesei de prânz sau pentru o cină delicioasă, trebuie neapărar să prepari o tocăniță de ardei copți cu ceapă și roșii. Te va cuceri pe loc combinația ingredientelor folosite și îți vei dori să tot repeți rețeta.
Această tocăniță de ardei copți este una dintre cele mai gustoase mâncăruri cu ardei copți și dacă vei scoate carnea de pe lista de ingrediente, va fi perfectă și pentru perioada postului. O astfel de rețetă este foarte gustoasă și merită cu siguranță să fie încercată.
Tocăniță de ardei copți cu ceapă și roșii
Poți folosi pentru această rețetă ardei capia sau ardei gras, proaspeți sau de la congelator. Tocana va ieși la fel de gustoasă indiferent de opțiune. Dacă adaugi puțin parmezan sau brânză de burduf, tocana va fi și mai delicioasă, dar și mai consistentă. Pentru ca deliciul să fie maxim, poți prepara și o mămăliguță după rețeta clasică.
Iată lista de ingrediente și modul de preparare: 1 kg ardei capia și ardei gras; 500 gr de piept de pui dezosat; sare și piper după gust; 2-3 linguri de ulei; 1 cub mic de unt; 1 ceapă; 2 căței de usturoi; 4-5 roșii proaspete sau conservate; 1-2 linguri cu suc de roșii; 200 gr brânză de burduf; 1 crenguță de cimbru; 2-3 frunze de busuioc; 1 foaie de dafin și 1 legătură de pătrunjel verde.
Începe cu pregătirea ardeilor pe care va trebui să îi coci, dacă folosești ardei proaspeți, sau să îi lași la decongelat, dacă folosești ardei copți de la congelator. Coace ardeii, fie pe un grill, fie pe o tavă așezată pe flacăra aragazului sau la cuptor. Apoi îi cureți și îi lași la scurs într-o sită. Vei folosi la fierberea mâncării și din sucul scurs de la ardeii copți.
Pașii necesari pentru a prepara această rețetă
Porționează pieptul de pui în cuburi potrivit de mari. Pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă, așezată pe plită sau pe flacăra aragazului. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le ușor pe toate părțile. Apoi adaugă untul și amestecă-l printre bucățile de carne. După ce se topește adaugă ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele.
Amestecă constant ingredientele din tigaie pentru a se pătrunde uniform. Când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă, adaugă roșiile curățate și tocate. Toarnă peste ingredientele din tigaie și o ceașcă cu sucul lăsat de ardeii copți și lasă ingredientele să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute.
Apoi toacă ardeii în fâșii și adaugă-i în tigaie. Mai adaugă și suc de roșii și condimentele, iar dacă sosul este mai consistent, mai diluează-l cu suc de la ardeii copți. Lasă mâncarea să mai fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Spre final de fierbere, adaugă un cățel de usturoi răzuit pentru un plus de aromă și gust picant.
Servește delicioasa tocaniță de ardei copți cu ceapă și roșii caldă, presărată cu pătrunjel verde. Opțional, poți adăuga în timpul servirii parmezan răzuit și brânză de burduf.
Combinația dintre ardeii copți și brânză este extrem de delicioasă. Prin urmare, această tocăniță de ardei copți cu ceapă și roșii este extrem de gustoasă și se face foarte ușor.