Ingrediente:
1/2 kg carne de porc
2 kg organe de porc
1-2 foi dafin
o bucata mai mare sorici
o lingurita boabe piper
o lingurita boabe ienibahar
o crenguta cimbru uscat
2 cepe mai mari
sare
Mod de preparare:
1. Spala bine carnea, organele si soriciul. Pentru gust, parleste putin soriciul.
2. Pune la fiert, in apa cu putina sare, carnea si organele. Pune in apa si cepe intregi (bineinteles, curatate).
3. Adauga in apa ienibaharul, piperul, cimbrul si dafinul. Indeparteaza spuma care se formeaza.
4. Dupa vreo 2 ore de fiert la foc mic, scurge organele si carnea de zeama, marunteste-le si pune-le intr-o sticla de plastic (careia i-ai taiat partea de sus, cea cu capacul, in prealabil).
5. Trece prin sita zeama din oala, toarn-o peste carnea din sticla si da la rece pana a doua zi.