Prima pagină » Cancan » Toate informațiile despre câinele Husky! Ce temperament are și cum putem să îl ingrijim – FOTO

Toate informațiile despre câinele Husky! Ce temperament are și cum putem să îl ingrijim – FOTO

04 dec. 2023, 12:32,
în Cancan

Ochii strălucitori de un albastru intens și blana cu un aspect distinctiv reprezintă, cu siguranță, cele mai remarcabile trăsături ale unui câine Husky. Aceste caracteristici ne duc cu gândul la peisajele înghețate ale iernii și la întrecerile spectaculoase de sănii trase de câini.

Dacă dorești un animal bun pentru pază și folosit  foarte mult de către oamenii legii, îți recomandăm câinele ciobănesc german, sau cum este cunoscut în popor, câinele lup. Această rasă de câini este una dintre cele mai căutate.

Câinele Husky, un animal de companie tot mai căutat în zonele calde

Fenomenul de a întâlni aceste frumuseți de câini Husky ale nordului nu este acum rezervat exclusiv regiunilor arctice, ci devine din ce în ce mai frecvent și în zonele mai calde sau pe străzile aglomerate ale orașelor. În cele ce urmează, vă vom prezenta informații esențiale despre aceste creaturi uimitoare. Huskii contemporani pot privi cu mândrie către strămoșii lor siberieni, acei tovarăși indispensabili ai nomazilor siberieni. În context global, notorietatea câinilor Husky a luat amploare începând cu anul 1909.

În acea perioadă, negustorul siberian de blănuri, William Goosak, a participat alături de patrupezii săi la celebrul concurs de sănii trase de câini numit „All Alaska Sweepstakes”. Inițial, a fost subiect de ridiculizare datorită dimensiunilor reduse ale câinilor săi, comparați cu imponentul Malamut de Alaska. Atitudinea spectatorilor a suferit o schimbare radicală când Goosak și câinii săi Husky Siberieni au terminat cursa epuizantă de 408 km pe locul trei.

Anul următor, acești câini de origine siberiană au triumfat, ocupând prima poziție, marcând astfel începutul reproducției oficiale a rasei. Meritul pentru acest succes îi revine lui Leonhard Seppala, un musher de origine norvegiană.

Datorită nivelului lor înalt de activitate fizică, câinii Husky au nevoie de un aport caloric mai mare decât câinii mai puțin activi. În plus față de nivelul de activitate, există și alți factori care influențează nevoile nutriționale ale acestor câini, cum ar fi vârsta, starea de sănătate și dimensiunea lor. Acești factori nu ar trebui subestimați în planificarea alimentației.

În linii generale, hrana potrivită pentru un Husky Siberian ar trebui să conțină aproximativ 70% carne, 20-30% fructe și legume, și o cantitate redusă de cereale. Este important să se asigure un echilibru adecvat între acești nutrienți pentru a susține energia și sănătatea câinelui. De asemenea, consultarea cu un veterinar poate oferi ghidare în stabilirea unui plan alimentar optim, luând în considerare nevoile specifice ale fiecărui Husky în parte. Dacă ți-ai luat un câine Husky și nu știi ce nume să-i pui atunci îți recomandăm o listă cu nume câini băieți.

Personalitate câine Husky

A avea un Husky Siberian în rol de câine de pază nu reprezintă o opțiune recomandată! Acești câini, în general, sunt prietenoși cu oricine, iar acest comportament se datorează în mare măsură practicilor de reproducere asistată. Dat fiind că aceste animale sunt specializate în a trage sănii, cei mai docili pui de Husky sunt selectați pentru a perpetua rasa. Cu toate acestea, majoritatea indivizilor manifestă un caracter independent și un puternic instinct de vânătoare. Prin urmare, atunci când observă o pradă, precum un iepure, este greu să-i oprești dorința de a o urmări. Este destul de frecvent ca acești câini să nu asculte cu strictețe comenzile stăpânului. Din acest motiv, este esențial să investești timp și efort în instruirea corespunzătoare a câinelui Husky. Cu toate acestea, nu fiecare exemplar poate fi educat astfel încât să revină la stăpân ori de câte ori este lăsat fără lesă.

Câinilor din rasa Husky Siberian le place să fie activi. În perioada verii, proprietarii de Husky trebuie să se asigure că acești patrupezi beneficiază de exerciții fizice pentru o perioadă limitată, stau în zone umbrite și au întotdeauna acces la apă.

Aceștia sunt entuziasmați să te însoțească la jogging sau în plimbări cu bicicleta, cu toate că dansul și jocurile de agilitate nu sunt neapărat punctele forte ale lor. Desigur, există excepții care pot confirma această regulă, iar în timp vei descoperi preferințele specifice ale propriului tău câine Husky. Mulți dintre ei preferă să petreacă mai mult timp în aer liber decât în interiorul casei. În astfel de cazuri, ar fi recomandabil să iei în considerare aducerea unui alt câine pentru a le oferi companie, deoarece Husky-urile apreciază să trăiască într-un mediu familial, chiar și în aer liber. Aceste animale sunt obișnuite să facă parte din haite numeroase, având tendința de a nu se simți confortabil singure, exprimându-și acest sentiment prin ultrasunete asemănătoare celor ale lupilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *