Prima pagină » Eveniment-Social » Toate drumurile județene modernizate în următorii patru ani (P)
Toate drumurile județene modernizate în următorii patru ani (P)

Toate drumurile județene modernizate în următorii patru ani (P)

30 apr. 2020, 13:55,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Investițiile în modernizarea drumurilor județene vor continua în ritm alert în următorii ani n conducerea Consiliului Județean a demarat procedurile pentru noi lucrări evaluate la 220 milioane de euro n s-au avut în vedere toate drumurile nemodernizate existente în județ, în lungime totală de peste 300 kilometri

Până în 2025, toate drumurile județene ale Iașului vor fi modernizate. Plenul Consiliului Județean a adoptat luni proiectul de Masterplan al drumurilor județene pentru perioada 2021-2025 propus de către Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Acesta prevede lucrări de modernizare a 22 de tronsoane de drumuri, în lungime totală de 300 km. „Este vorba de tronsoanele care nu au fost modernizate în ultimii ani și pe care nu se află în derulare lucrări în acest moment. Practic, e lista cu ce ne-a mai rămas de făcut pentru ca toate comunele județului să fie legate între ele prin drumuri moderne. Va trebui făcut un efort financiar și logistic deosebit, dar efectele economice ale investițiilor în infrastructură sunt vizibile deja acolo unde drumurile au fost modernizate”, a declarat președintele Consiliului Județean și al PSD Iași, Maricel Popa.

Acesta a precizat că adoptarea noului masterplan al drumurilor județene era necesară, având în vedere faptul că precedentul document de acest tip acoperea perioada 2014-2020, fiind deci în prag de expirare. Pe lângă necesitatea corelării lucrărilor la diversele tronsoane de drumuri județene, a fost luat în calcul și faptul că accesarea fondurilor europene pentru investiții se poate face doar dacă obiectivele în cauză sunt cuprinse într-un document strategic pe termen mediu și lung. Până acum, au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor europene rute precum DJ 208 Neamț – Pașcani – Suceava, DJ 282 Iași – Botoșani sau DJ 248 Iași – Vaslui, aflându-se în lucru Axa strategică I Iași – Suceava (92 kilometri pe raza județului Iași).

În ultimii patru ani, au fost finalizate sau se află în stadiu de șantier deschis 18 drumuri județene în lungime totală de aproape 235 km. Alte patru drumuri județene, în lungime totală de 80 km, se află în procedură de achiziție a lucrărilor, în cazul a trei dintre ele lucrările putând să fie demarate încă din această vară. Pe de altă parte, există patru drumuri care au fost propuse anul trecut spre finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Programul a fost însă desființat de guvernul PNL, iar acum lucrările nu mai beneficiază de finanțare. „Odată cu implementarea noului masterplan, problema infrastructurii rutiere județene va fi practic închisă. Am constituit la nivelul CJ o echipă de profesioniști implicată trup și suflet în acest proiect. În cazul precedentului masterplan, s-au aprobat investiții de 200 milioane euro, întinse pe șapte ani. Până în 2016 nu s-a făcut însă absolut nimic, trei ani fiind pierduți degeaba. Am recuperat mult din momentul în care am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean. Acum, ne pregătim să finalizăm modernizarea tuturor drumurilor județene, așa cum am promis ieșenilor prin programul local de guvernare. Trebuie să fim pregătiți pentru a accesa orice oportunitate de finanțare. Noul masterplan presupune un volum de lucrări de aproximativ 220 milioane euro pe care suntem pregătiți să le gestionăm în baza unei foi de parcurs clare”, a spus președintele CJ și al PSD Iași.

 

Lista drumurilor județene incluse în Masterplanul 2021-2025

 

DJ 208G limită județ Neamț – Hălăucești – Kogălniceni – Strunga

DJ 208I Blăgești – Crivești – Vânători

DJ 244F DN 24 – Șerbești – Dolhești – Moșna – Bohotin – Grozești – DJ 249

DJ 247 Bârnova – Dobrovăț – limită județ Vaslui

DJ 248B Vânători – Horlești – Lețcani

DJ 248C Budești – Mogoșești – Ciurea – Lunca Cetățuii

DJ 248D Ciurea – Todirel – Cercu – Bârnova – Pietrărie – Tomești – Holboca

DJ 249D Cristești – Țuțora

DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești – Mironeasa – Cioca Boca – Frenciugi – limită județ Vaslui

DJ 280 Strunga – Hăbășești – Brătulești – Hândrești – Oțeleni – limită județ Neamț – Piscu Rusului – Zece Prăjini – Dagâța – Bălușești – limită județ Vaslui

DJ 280E Iași (DN 28) – Rediu

DJ 281B Belcești – Coarnele Caaprei – Borosoaia – Onești – Plugari

DJ 281D Ceplenița – Pietroșica – Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița

DJ 281E intersecție DJ 281C – Todirești – Vânători

DJ 282A Popricani – Larga Jijia

DJ 282B Bivolari – Traian – Spineni – Șipote – Plugari – limită județ Botoșani

DJ 282D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Scobâlțeni – Popești – Mădârjac

DJ 282E Bălțați – Lungani – Sinești – Mădârjac – Runcu – Poiana de Sus – Țibana

DJ 280 – Băiceni – Coasta Măgurii

Intersecție DJ 248B – Schit Hadâmbu

Intersecție DJ 248A – observator meteo Bârnova – Slobozia – Dobrovăț

DJ 247A (Bârnova) – intersecție DJ 247

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *