Prima pagină » Actualitate » Toate cadrele medicale care au luptat în prima linie împotriva COVID-19 vor primi în sfârșit stimulentele promise
Toate cadrele medicale care au luptat în prima linie împotriva COVID-19 vor primi în sfârșit stimulentele promise

Toate cadrele medicale care au luptat în prima linie împotriva COVID-19 vor primi în sfârșit stimulentele promise

20 mai 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Toate cadrele medicale ieșene din cadrul unităților de primiri urgențe ale serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor primi pentru luna aprilie 2020 o suplimentare la salariu cu 2.500 de lei brut. Ministerul Sănătații a anunțat că un număr de 14.355 persoane vor beneficia de această suplimentare. Sumele, în valoare de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a anunțat în urmă cu câteva zile că a pregătit listele cu cadrele medicale care vor primi acest stimulent.

„În ceea ce privește acele stimulente în valoare de 2.500 lei, s-au făcut liste la nivelul spitalului nostru, fiind și spital Covid-19 în linia întâi cu personal medico-sanitar. Aceste liste au fost trecute prin bugetul rectificat la nivelul Consiliului Județean și apoi la nivelul Casei Județene de Asigurări de Sănătate care va elibera mai apoi banii”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *