Prima pagină » Titlurile zilei » Toată Poliția a fost pe urmele tânărului de 18 ani, fără permis, implicat în accidentul din Păcurari. Era dat în urmărire pentru furt înainte de a provoca accidentul

Toată Poliția a fost pe urmele tânărului de 18 ani, fără permis, implicat în accidentul din Păcurari. Era dat în urmărire pentru furt înainte de a provoca accidentul

11 aug. 2021, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Accidentul din Păcurari de ieri, de la prânz, a fost produs de un puști care abia a împlinit 18 ani. Ștefan Petronel Boancă este cunoscut de polițiști pentru că a mai avut probleme cu legea, iar, recent, acesta fusese plasat sub o măsură judiciară pe care nu ar fi respectat-o. Ieri a fugit imediat după ce mașina în care se afla a fost lovită, însă a avut ghinion. Prietenul cu care se afla în mașină a rămas în zonă și a fost „încolțit” de polițiști

Un puști certat cu legea a provocat ieri un accident în Păcurari și a fugit de la fața locului. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. Imediat la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și polițiștii. În timp ce șoferul care a rămas la fața locului primea îngrijiri medicale, polițiștii au încercat să afle cine este șoferul care s-a făcut nevăzut.

„Pe 10 august, în jurul orei 10:00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, care a avut loc pe Strada Moara de Foc din municipiul Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că între două autoturisme a existat o coliziune, unul dintre șoferi fiind rănit, iar celălalt ar fi părăsit locul accidentului. Șoferul rănit a fost transportat la spital și testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. La scurt timp, polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto care ar fi părăsit locul accidentului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ștefan Petronel Boancă nu avea permis de conducere

Tânărul șofer nu are permis de conducere. Ștefan Petronel Boancă abia a împlinit 18 ani în luna iunie a acestui an. De loc din localitatea ieșeană Balș, el este cunoscut de polițiști pentru că nu este la prima infracțiune comisă.

„În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat că acesta nu ar deține permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale autoturismului ar fi false. Persoana este căutată de polițiști pentru a fi condusă la sediul poliției, pentru audieri. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea unui auto fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui auto cu număr fals de înmatriculare”, au mai declarat reprezentanții IPJ Iași.

Mașina pe care o conducea era furată

Surse din cadrul anchetei au precizat că mașina pe care o conducea tânărul, un VW Passat, era furată din Buzău, iar numerele de înmatriculare erau furate din Pașcani. Nu este clar dacă mașina și numerele de înmatriculare au fost furate de Ștefan Boancă. Cert este că tânărul a mai fost anchetat de polițiști tot pentru furt. Acum, oamenii legii îl vor cerceta din nou, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să ajungă după gratii. El a împlinit 18 ani recent, iar acum poate răspunde penal pentru toate infracțiunile pe care le-a comis.

Pe site-ul Poliției Române, tânărul apare la persoane căutate, asta după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru mai multe infracțiuni de furt. De asemenea, se pare că Ștefan Petronel Boancă era căutat și pentru evadare. Aseară, la sediul Poliției Rutiere din Iași au ajuns proprietarul autoturismului din Buzău și fiul acestuia. Cei doi au povestit că mașina implicată ieri în accident se afla în curtea casei. Boancă ar fi pătruns în curte și în locuință, de unde ar fi luat cheia, și a plecat cu autoturismul spre Iași. Rămâne de văzut dacă povestea spusă de cei doi este reală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *