Prima pagină » Razboi în Ucraina » Toată flota de iahturi a oligarhului Roman Abramovici se află în Turcia

Toată flota de iahturi a oligarhului Roman Abramovici se află în Turcia

23 aug. 2022, 16:52,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Oligarhul rus Roman Abramovici şi-a mutat întreaga flotă de iahturi în Turcia. Ultimele două iahturi au fost aduse din Barcelona, încercând astfel să evite sancțiunile cu care țările occidentale au lovit Rusia din cauza războiului.

Astfel, „Garcon” și „Halo” sunt ultimele două iahturi care au ajuns în apele turcești.

Oligarhul Roman Abramovici şi-a mutat iahturile în Turcia

Flota de iahturi a oligarhului Roman Abramovici acostate în portul Falmouth după începerea războiului și riscau să fie confiscate de autoritățile britanice. Cele două ambarcaţiuni, „Garcon” și „Halo”, au fost salvate de regulile țării din Caraibe, care nu confiscă iahturi decât dacă proprietarul se face vinovat de o infracțiune.

În acest fel, ambarcațiunile „Halo” și „Garcon” au ajuns în urmă cu câteva zile în portul Gocek, din Turcia.

Celelalte două iahturi ale lui Abramovici au ajuns în Turcia în lunamartie. Cel mai mare dintre ele, „Eclipse”, în valoare de 600 de milioane de dolari, a rămas în primele luni de la izbucnirea conflictului din Ucraina ancorată la Mugla, în provincia Marmaris, nu departe de locul în care se află „My Solaris”, în valoare de 780 de milioane de dolari. Ambele nave sunt înregistrate în Maldive.

Pentru ca «My Solaris» a rămas în portul turistic Bodrum, a intrat în atenția caselor de avocatură engleze, care au remarcat că portul în sine este listat la bursa londoneză. Informația a ajuns imediat în presa britanică, fiind comentată pe ideea unei încălcări a sancțiunilor din Marea Britanie, ceea ce l-a determinat pe magnatul rus Abramovici să mute din nou cele două iahturi ale sale.

Reamintim că Roman Abramovici a fost prezent în 29 martie la negocierile de la Istanbul, când delegații din Rusia și Ucraina s-au întâlnit pentru a continua negocierile începute anterior în Belarus.

Roman Abramovich, rol principal la negocierile ruso-ucrainene

Reamintind de negocierile ce au avut loc în Turcia, la Istanbul, deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni de la Chelsea, Roman Abramovich, nu a lipsit, chiar dacă au apărut informaţii că ar fi fost otrăvit la precedentele discuţii purtate pentru pace. Oligarhul rus a avut prima apariţie publică după mai bine de două săptămâni, deși Abramovich avea „ochii roşii” şi o privire „pierdută”.

Jurnaliştii britanici au precizat totodată că, după ce ar fi fost otrăvit, Abramovich ar fi orbit pentru câteva ore, în timp ce pielea i se desprindea de pe mâini şi de pe faţă. Asta nu l-a oprit şi, la numai câteva zile distanţă, a zburat la Moscova pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ucrainenii au anunțat la acea vreme că Roman Abramovich s-a poziţionat a fi neutru la negocieri.

„Sarcina sa principală este să transmită preşedintelui Rusiei poziția celor din Ucraina, într-un limbaj ușor de înțeles și uman”, precizează sursa citată.

În ciuda sancțiunilor UE, Roman Abramovich anunța la începutul lunii martie că va vinde clubul și va dona banii victimelor războiului din Ucraina.

Acum însă, pentru a se sustrage sancțiunilor, toată flota de iahturi a oligarhului Roman Abramovici a fost mutată în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *