Prima pagină » Titlurile zilei » Toată baza în polițiștii din Iași! O femeie a fost bătută în Piața Voievozilor, iar de un an se roagă de oamenii legii să i se facă dreptate: „Mi-a rupt mâna, am avut 65 de zile de îngrijiri medicale și nimeni nu face nimic”
Toată baza în polițiștii din Iași! O femeie a fost bătută în Piața Voievozilor, iar de un an se roagă de oamenii legii să i se facă dreptate:

Toată baza în polițiștii din Iași! O femeie a fost bătută în Piața Voievozilor, iar de un an se roagă de oamenii legii să i se facă dreptate: „Mi-a rupt mâna, am avut 65 de zile de îngrijiri medicale și nimeni nu face nimic”

22 sept. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

O femeie din Iași a trecut printr-o situație inedită, asta după ce și-a permis să atragă atenția unui copil. Pentru că a făcut asta, s-a ales cu o mână ruptă și a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale. Tatăl puștiului căruia i-a atras atenția a fost cel care a agresat-o. Deși asta s-a întâmplat în urmă cu mai bine de un an, nimeni nu a luat nicio măsură, iar polițiștii din Iași par să aibă alte preocupări

Situație incredibilă la Iași. O femeie a fost lovită, iar de mai bine de un an se roagă de polițiști să i se facă dreptate. Alexandrina Ursu se numește ieșeanca care din luna august a anului trecut nu mai are liniște. O zi normală a anului trecut avea să-i schimbe viața femeii. Alexandrina Ursu se afla pe data de 13 august 2020 în Piața Voievozilor, fiind reprezentanta Partidului ProRomânia. În zona respectivă era amplasat un cort pentru informare, așa cum se practică în perioada campaniei electorale. Alexandrina a observat trei copii lângă cortul ProRomânia.

„Eu ieșisem de la partid și mergeam spre Piața Voievozilor. Am observat trei copii lângă cort. Doi țineau de el, iar al treilea lovea cortul cu o bicicletă. Le-am atras atenția și am rămas în zonă. Unul dintre copii a mers la tatăl său și i-a spus că l-am certat, că l-am bătut”, a spus Alexandrina Ursu.

Tatăl copilului a împins-o pe femeia care și-a permis să-i atragă atenția fiului său

Odată ce tatăl copilului a auzit cele întâmplate, s-a gândit să-i dea o lecție femeii.

„Eu nu am lovit niciun copil, însă băiatul respectiv i-a spus tatălui că i-am dat palme. Domnul respectiv a venit la mine, mi-a vorbit urât și m-a împins cu putere. Am căzut în mână și mi-am fracturat-o. Am mers la medicina legală și mi-am scos un certificat. Am avut 65 de zile de îngrijiri medicale”, a mai completat ieșeanca.

Femeia a vrut să-și caute dreptatea. A mers la Secția 1 de Poliție Iași și a depus o plângere. De mai bine de un an nu a primit niciun răspuns.

„Nu înțeleg de ce Poliția nu face nimic. Eu am dat declarații, a dat și copilul respectiv declarații. Prima dată spune că i-am dat trei palme, apoi spune că l-am tras doar de urechi. Nu i-am făcut nimic, sunt oameni care au fost de față. Oricum, de un an și ceva Poliția nu a făcut nimic. Am certificat medico-legal, am tot ce trebuie”, a completat Alexandrina Ursu.

De mai bine de un an, Poliția nu face nimic: „Vineri mi-au zis să vin marți, marți să vin miercuri”

La finalul săptămânii trecute, ieșeanca agresată a mers la Secția 1 de Poliție Iași pentru a vedea în ce stadiu este ancheta. Polițiștii de acolo i-au zis să vină în audiență marți, 21 septembrie 2021, însă surpriză! Polițiștii erau probabil prea ocupați și i-au spus să vină miercuri, adică astăzi.

„Am mers la Secția 1 vineri. Mi-au zis să vin marți în audiență. Marți am fost și mi-au zis că nu este nimeni cu care aș putea vorbi și să vin miercuri. Nu înțeleg de ce se procedează așa. A trecut mai mult de un an, au totul la dosar și totuși nu fac nimic”, a mai precizat Alexandrina Ursu.

În urma plângerii depuse de femeie, polițiștii au întocmit un dosar penal și urmează să facă cercetări în acest caz.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *