Prima pagină » Stiri si curiozitati » Țiuitul în urechi, sunetul provocat de îngeri: Superstiții privind tinitusul

Țiuitul în urechi, sunetul provocat de îngeri: Superstiții privind tinitusul

07 apr. 2022, 13:25,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Țiuitul în urechi, denumit și tinitus, este determinat de înaintarea în vârstă, hipertensiune și hipotensiune arterială, infecții ale urechii sau de dopul de ceară. Unii oameni, însă, consideră că acesta este un sunet provocat de îngeri. Iată ce alte superstiții mai există în ceea ce privește tinitusul.

Unele persoane aud în urechi un sunet înalt, puternic și, în unele cazuri, chiar dureros. La controlul medical, nu este depistată nicio problemă a urechii , pentru că apariția acestui sunet nu se datorează unei probleme fizice. De fapt, este vorba despre o bandă de informaţii codificate în impulsuri electrice, prin intermediul căreia cerul transmite informații.

De asemenea, în popor se spune că cel care aude un țiuit în urechi primește vestea aproprierii morții sale, a unui prieten sau a unei rude.

o femeie care are tinitus

Unele persoane aud în urechi un sunet înalt, puternic și, în unele cazuri, chiar dureros.

Țiuitul în urechi și superstițiile românilor

Atunci când le țiuie urechile, unii români spun că este semn de căsătorie. În acel moment, ei cer unui prieten să le spună un număr la întâmplare, iar litera din alfabet corespunzătoare acestui număr reprezintă inițiala numelui viitorului partener de viață.

În plus, se mai spune că această senzație auditivă este un indiciu că cineva te amintește într-o discuție („Mă pomenește cineva”). Dacă țiuitul apare în urechea stângă, înseamnă că acea persoană te vorbește de rău, iar dacă își face apariția în urechea dreaptă, înseamnă că te vorbește de bine. În primul caz este recomandat să îți muști ușor limba, pentru a ține la distanță energia negativă, ce se îndreaptă către tine.

Țiuitul în urechi reprezintă și un simptom al trezirii spirituale, potrivit unor specialiști. Prin intermediul acesteia, primești un semnal divin pentru a-ți ajusta frecvența specifică ființei tale. În acest fel, poți intra în acord cu vibrațiile unui alt tărâm (cu ajutorul celui de-al treilea ochi – Ajna). În același timp, sunetele din urechi pot fi interpretate ca un mesaj primit de la o entitate divină ori că ești pe cale de a-ți dezvolta simțul clarviziunii.

Totodată, unii oameni sunt convinși că tinitusul nu este decât manifestarea fizică a zgomotului produs de mintea când interferează cu puterea intuiției tale.

un nor care întruchipează un înger

Țiuitul în urechi reprezintă și un simptom al trezirii spirituale.

Cele mai comune superstiții la români

Cu toții ne-am lovit, la un moment dat, de superstiții. Persoanele superstițioase cred cu tărie aceste legi transmise din generație în generație și sufletul li se cutremură atunci când le apar în cale. De pildă, dacă o pisică neagră îți taie calea, înseamnă că ți va întâmpla ceva rău sau dacă spargi o oglindă, te așteaptă șapte ani de ghinion. Din contră, sunt și persoane care cred că oglinda spartă le poate aduce noroc.

O altă superstiție este aceea potrivit căreia dacă te mănâncă palma stângă dai bani, iar dacă te mănâncă palma dreaptă primești bani. În plus, dacă plouă în ziua nunții tale, înseamnă că vei avea o căsnicie lungă și fericită.

Românii mai cred că dacă ți se zbate ochiul stâng e semn că vei primi vești proaste sau ceva rău e pe cale să se întâmple, iar dacă te mănâncă nasul, urmează să te cerți cu cineva cât de curând.

Nu în ultimul rând, dacă găsești un trifoi cu patru foi, atunci vei avea parte de noroc și dorințele și se vor împlini, dacă fluieri în casă tragi a pustiu și vei atrage ghinionul, dacă îți dorești să alungi ghinionul sau să eviți ca ceva rău să se întâmple bate într-un lemn, iar dacă îți iese cineva în cale cu o găleată plină de apă, atunci îți va merge bine toată ziua.

o pisică neagră

Dacă o pisică neagră îți taie calea, înseamnă că ți va întâmpla ceva rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *