Prima pagină » National » Titularizare 2024. Aproape 36.000 de candidați dau astăzi proba scrisă a concursului
Titularizare 2024. Aproape 36.000 de candidați dau astăzi proba scrisă a concursului

Titularizare 2024. Aproape 36.000 de candidați dau astăzi proba scrisă a concursului

17 iul. 2024, 12:00,
în National

Proba scrisă a concursului de titularizare pentru sesiunea iulie 2024 se desfășoară miercuri, 17 iulie, începând cu ora 9:00, în cele 114 centre din întreaga țară. Ministerul Educației a anunțat că, din cauza caniculei, mai multe săli de examen au fost schimbate pentru a asigura climatizare corespunzătoare. Primele rezultate ale probei scrise vor fi publicate pe 23 iulie.

Concursul de titularizare a început cu o inspecție la clasă sau o probă practică. Miercuri, cei care au trecut de această etapă susțin proba scrisă, având la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele.

„Având în vedere prognoza meteorologică anunțată (cod roșu de caniculă), în mai multe județe, centrele de concurs desemnate inițial au fost schimbate pentru a se asigura climatizare corespunzătoare în sălile de examen”, a transmis Ministerul Educației.

În județele unde nu s-au putut schimba sălile de examen, Ministerul Educației a solicitat ajutorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru dotarea sălilor cu aparate mobile de aer condiționat. În toate centrele de examen se va asigura apă potabilă și asistență medicală.

Durata probei scrise poate fi prelungită cu până la două ore pentru candidații cu deficiențe de vedere sau în cazul în care examenul implică dictarea conținutului către un profesor asistent. În această situație se află 22 de candidați în acest an.

Peste 37.500 de persoane s-au înscris la examenul de titularizare din 2024

Pentru a ajunge la proba scrisă, aceștia trebuiau să obțină cel puțin nota 5 la inspecția de la clasă sau la proba practică. Peste 35.967 de candidați, inclusiv 6.585 absolvenți ai studiilor pedagogice, universitare sau de masterat din promoția curentă, s-au calificat pentru proba scrisă.

Concursul testează cunoștințele de specialitate și didactica specialității, pe baza unor programe specifice aprobate de ministrul Educației. Subiectele pentru cele 114 discipline au fost elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate pe edu.ro după încheierea probei scrise.

La nivel național, există aproape 10.000 de posturi disponibile pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 sunt posturi complete și 1.242 incomplete. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru învățători/profesori pentru învățământ primar, educatori/profesori pentru educație timpurie și profesori-consilieri școlari.

Peste 3.100 de candidați doresc să predea educație fizică și sport

Alte discipline populare sunt învățământul preșcolar, învățământul primar, limba și literatura română și limba engleză.

Primele rezultate ale examenului de titularizare vor fi afișate pe 23 iulie, atât la sediul inspectoratelor școlare, cât și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse pe 23 și 24 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie.

Pentru a se titulariza, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția de la clasă sau proba practică. Cei care obțin cel puțin nota 5 pot fi angajați pe perioadă determinată ca profesori suplinitori. Repartizarea candidaților pe posturile vacante se va face în perioada 1-6 august, în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare.

Toate sălile de concurs și de evaluare sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video. La examenul de titularizare din 2023, puțin peste 50% dintre candidați au obținut nota 7 necesară pentru a ocupa posturi didactice în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *