Prima pagină » International » Titlul onorific de „Mamă eroină”, decret semnat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin

Titlul onorific de „Mamă eroină”, decret semnat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin

16 aug. 2022, 12:07,
în International

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret în ceea ce priveşte instituirea titlului onorific de „Mamă eroină”, conform Interfax. Acest titlu de onoare se acorda femeilor de cetăţenie rusă care au născut şi crescut mai mult de 10 copii.

Textul decretului a fost publicat pe portalul oficial de internet a informaţiilor juridice din Rusia.

Vladimir Putin a semnat decretul privind acordarea titlului onorific de „Mamă eroină”

În ultimele zile, preşedintele Vladimir Putin a semnat mai decrete, printre care şi cel de instituire a titlului onorific de „Mamă eroină” în Rusia. Doar o serie de femei pot primi acest titlu de onoare.

„Stabiliți titlul „Mamă eroină” pentru mamele care sunt cetățeni ai Federației Ruse și care au născut și au crescut zece sau mai mulți copii care sunt cetățeni ai Federației Ruse”, se arată în textul decretului publicat pe portalul oficial de internet a informațiilor juridice.

Astfel, la conferirea titlului „Mamă eroină”, mama premiată primește un stimulent monetar unic în valoare de 1 milion de ruble, circa 77.400 lei, în modul stabilit de guvernul Federației Ruse.

Mai mult decât atât, la acordarea unei medalii a Ordinului Gloriei Părintelui, unul dintre părinții premiați (părinții adoptivi n.r.) primește un stimulent monetar unic în valoare de 200.000 de ruble, aproximativ 15.480 de lei, în modul stabilit de Guvernul Federației Ruse.

De asemenea, Executivul rus a fost instruit să ofere finanțare pentru costurile asociate cu punerea în aplicare a decretului, să stabilească procedura de plată a stimulentelor monetare unice și să se asigure că sunt aduse modificări legislației Federației Ruse în conformitate cu decretul lui Putin.

Vă aducem aminte că în edițiile anterioare ale Cotidianului BZI s-a relatat povestea tinerei care a devenit mamă a 11 copii. De asemenea, pe același fir de idei, o mamă a adus pe lume 20 de suflete.

Obiectivul Rusiei, reafirmat de preşedintele Vladimir Putin

Luni, 15 august 2022, preşedintele Vladimir Putin a reafirmat care este obiectivul Rusiei, acela de a captura complet regiunea ucraineană Donbas. Declaraţiile liderului de la Kremlin au fost făcute la aproximativ jumătate de an de la debutul operaţiunii militare în Ucraina, potrivit DPA.

În cadrul reuniunii la care a participat Putin, au fost prezentate tancuri şi rachete ruseşti, iar şeful de la Moscova a lăudat companiile producătoare de arme ruseşti pentru faptul că echipează forţele militare cu arme moderne care astăzi contribuie la o victorie.

În acelaşi context, compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la sfârşitul anului 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus şeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. Totodată, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat o serie de probleme logistice legate de evenimentele politice.

Vă aducem aminte că pe data de 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în momentul de faţă mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Ce spune fostul ministru de externe al Finlandei despre sancţiunile impuse Rusiei

Un fost ministru de Externe al Finlandei susţine că eventualele sancţiuni impuse Rusiei pot fi folosite de preşedintele Vladimir Putin ca un avantaj. De asemenea, Erkki Tuomioja susţine că o interdicţie pentru intrarea ruşilor în ţările europene ar putea reprezenta un plus pentru liderul de la Kremlin. Atunci când se discută despre interdicţia eliberării vizelor Schengen, ţările membre ale UE trebuie să ajungă la o poziţie unică, este de părere fostul ministru de externe al Finlandei, Erkki Tuomioja.

După cum a scris politicianul pe reţelele de socializare, o divizare în comunitate pe această temă „va fi numai în folosul lui Putin”, transmite RBK, preluată de Rosbalt.

Astfel, toate femeile cu cetățenie rusă care au născut și crescut zece sau mai mulți copii vor primi titlul onorific de „Mamă eroină”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`