Prima pagină » Local » Titel Sinescu, patronul Iasicon SA Iași, cerșește peste 100.000 de euro de la CJ. Afacere de 4,9 milioane de lei la Casa „Pogor” – LIVE VIDEO, UPDATE, FOTO

Titel Sinescu, patronul Iasicon SA Iași, cerșește peste 100.000 de euro de la CJ. Afacere de 4,9 milioane de lei la Casa „Pogor” – LIVE VIDEO, UPDATE, FOTO

26 ian. 2022, 10:27,
Vlad Rotaru în Local

Titel Sinescu, patronul Iasicon SA Iași, vrea 100.000 de euro în plus de la Consiliul Județean pentru contractul derulat la Casa „Pogor”. Firma afaceristului a obținut contractul de reabilitare a monumentului istoric, însă vrea fonduri în plus pentru a duce lucrarea la capăt

UPDATE: Ședința Consiliului Județean Iași a început.

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie 2021, într-o ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Aleșii județului Iași vor discuta despre consolidarea și reabilitare Pavilionului Administrativ de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, dar și despre rectificarea unei hotărâri legate de reparaţia staţiei de producere a oxigenului medical ce deserveşte atât Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, cât şi Spitalul de Boli Infecţioase.

Pe ordinea de zi a ședinței va figura și un proiect legat de lucrările de la Casa „Pogor”, unde a fost sediul Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) Iași.

Titel Sinescu, patronul Iasicon SA Iași, vrea bani în plus de la CJ

Valoarea inițială a contractului de lucrări la Muzeul „Vasile Pogor” a fost de 4,3 milioane de lei, dar s-a ajuns la 4,9 milioane de lei după emiterea unor acte adiționale. „Ordinul de începere a fost emis pe data de 16 octombrie 2018. Contractul de execuție a lucrărilor nr. 29247/05.10.2018, încheiat cu SC Iasicon SA, a fost adiționat prin 3 acte adiționale astfel încât valoarea contractului de execuție este de 4,9 milioane de lei. Valoarea inițială a contractului de lucrări a fost de 4,3 milioane de lei fără TVA.

Actul adițional nr. 3/23223/08.07.2021 la contractul de lucrări de construcții / restaurare pentru restaurarea Muzeului „Vasile Pogor” a avut ca obiect suplimentarea valorii contractului de execuție a lucrărilor de construcții”, se arată în proiectul de hotărâre. Sinescu se ocupă și de proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Iași, cu o valoare de 40 de milioane de euro.

Mai mulți bani pentru afaceristul din Iași

Titel Sinescu a susținut că, din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții și a salariilor din acest domeniu, are nevoie de mai mulți bani pentru a duce la capăt contractul.

„În perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2028, pentru domeniul construcțiilor, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de cel puțin 3.000 de lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program normal de lucru, în medie, de 167,333 ore pe lună. Antreprenorul SC lasicon SA trimite o solicitare de actualizare a valorii contractului de achiziție nr. 29247/05.10.2018, în sensul majorării valorii manoperei aferente. Majorarea salariului minim pentru domeniul construcțiilor nu a putut fi prevăzută la data depunerii ofertei, respectiv a încheierii contractului de lucrări, antreprenorul fiind obligat în acest moment să respecte prevederile legale privind salarizarea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Contracte de milioane de euro în județul Iași

Astfel, CJ va decide dacă va suplimenta contractul de la Casa „Pogor” din municipiul Iași la ședința ce va avea loc astăzi, 26 ianuarie 2022. Nu este pentru prima oară când firma lui Sinescu cere mai mulți bani la contractele pe care le are cu Județul Iași. Firma lui Sinescu a prins și contractul de reabilitare de la Bojdeuca lui Ion Creangă, dar și construirea parcului industrial de la Lețcani. În plus, Titel Sinescu, patronul Iasicon SA Iași, a mai prins contracte și de la autoritatea locală a orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`