Prima pagină » Sport » Ţiriac a vrut să-şi schimbe numele. Cum e trecut în documente

Ţiriac a vrut să-şi schimbe numele. Cum e trecut în documente

06 ian. 2021, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Marele tenismen Ion Ţiriac, ajuns la 81 de ani, a declarat că a vrut la un momentdat să-și schimbe numele. Puțini știu că Ion Ţiriac este, de fapt Ioan Ţiriac în toate actele.

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Ţiriac a mâncat pâine prima dată când avea 5 ani

Conform estimărilor publicate în Top 300 Capital Cei mai bogați români, Ion Țiriac are o avere estimată la 2 miliarde de euro, având afaceri în domeniile auto, imobiliare, sport, energie. Deși este acum unul dintre cei mai bogaţi români, Ion Ţiriac a avut o copilărie grea. Mai ale în timpul războiului, când familia lui a fost mevoită să părăsească Braşovul de teama bombardamentelor zilnice.

„În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca. Acum se numeşte Săcele, mi se pare. Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi.

Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi uite că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă”, a spus Ion Țiriac.

De ce este „în război“ cu Serena Williams

Ion Ţiriac a precizat că Serena Williams ar trebuie să se retragă dacă ar avea puţină decenţă.

„La vârsta asta și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere”, a menționa Ion Țiriac.

Ion Ţiriac a spus în aprilie 2018, într-un interviu acordat Sport Bild, că tenisul feminin duce lipsă de personalităţi importante. Întrebat despre Williams, Ţiriac a răspuns: „Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin”

Afirmaţia omului de afaceri român a declanşat furia soţului Serenei, Alexis Ohanian, care l-a jignit pe Ţiriac. În primă fază, acesta a comentat pe Twitter la postarea jurnalistului Jose Morgado, care spunea: „Cred că e cert că Serena nu va mai juca la Madrid” (unde Țiriac e directorul turneului, n.red.). Ohanian a replicat: „Cred că e cert că nimănui nu-i pasă ce crede Ion Țiriac.”

Mai târziu, Ohanian a ținut, totuși, să-l ironizeze pe afaceristul român: „A trebuit să caut pe Google… se pare că fiica mea în vârstă de trei ani are mai multe victorii de Grand Slam decât acest clovn“!

Jucătoarea care a câștigat peste 93 de milioane de dolari din tenis continuă să se antreneze alături de Patrick Mouratoglou și evită să vorbească despre retragere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *