Prima pagină » Culinar » Tiramisu cu lămâie. Un desert cu o textură fină și răcoroasă

Tiramisu cu lămâie. Un desert cu o textură fină și răcoroasă

25 ian. 2024, 08:46,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert savuros, cremos și aromat, putem face un tiramisu cu lămâie. Acesta merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert irezistibil. Iată rețeta pentru un desert cu o textură fină și răcoroasă.

Tiramisu cu lămâie

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. De la prăjiturile de casă cu blat pufos și cremă sau cu dulceață până la cele cu blat de biscuiți, fără coacere și cu fructe sau frișcă, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un desert ideal de servit la orice masă și la orice ocazie este tiramisu cu lămâie. Acesta are o savoare deosebită, este cremos, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Tiramisu cu lămâie poate fi ornat cu frișcă sau cu fulgi de ciocolată și pudră de cacao. Tiramisu se face cu cafea, dar dacă vrem să adaptăm rețeta, putem face acest desert cu cremă de lămâie. Pe lângă acest deliciu, putem face și o prăjitură răcoroasă și aromată cu portocale roșii.

La fel de bine putem pregăti și o prăjitură Rafaello cu blat. Aceasta se face cu blat însiropat și cu o cremă fină de vanilie cu fulgi de cocos. Rețetele de desert sunt inedite, spectaculoase și delicioase. Tiramisu cu lămâie este savuros, aromat și adorat de mulți dintre noi. Desertul îi va cuceri imediat pe toți cei de la masă.

Rețeta unui desert de casă perfect

Pentru deliciosul tiramisu cu lămâie avem nevoie de 2 lămâi, 50 ml de apă, 100 g de zahăr brun și coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru sirop. Pentru cremă vom folosi 250 g de cremă mascarpone, 100 g de zahăr brun, 150 ml de frișcă și coajă de lămâie. Pentru blat vom folosi 100 g de pișcoturi, iar pentru decor vom avea nevoie de 20 g de zahăr pudră și coaajă rasă de la o lămâie.

Mai întâi vom pregăti siropul. Într-o oală se pune zeama de la 2 lămâi împreună cu apa, zahărul brun și coaja de lămâie. Se amestecă foarte bine și se lasă la foc până când zahărul se topește.

După aceea vom pregăti crema. Se mixează crema mascarpone cu zahărul, coaja de lămâie și frișca. Se dau pișcoturile prin siropul de lămâie și se așază într-o tavă întinsă. Se pune un strat de cremă peste pișcoturi, apoi se mai așază încă un rând de pișcoturi și încă un strat de cremă. Se procedează la fel până se termină crema și pișcoturile. Când prăjitura este asamblată, se pune la rece până a doua zi apoi se scoate, se pudrează cu zahăr vanilat și se presară răzătură de lămâie. Se porționează apoi se servește delicioasa prăjitură.

Deliciosul tiramisu cu lămâie este ușor de făcut și ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un desert perfect. Tiramisu este un desert simplu, dar rafinat, aromat și cremos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *