Prima pagină » Magazin » Tipuri de prăjituri care nu ar trebui să îți lipsească de la masa de Crăciun. Află recomandările celor de la Chocolat.
Tipuri de prăjituri care nu ar trebui să îți lipsească de la masa de Crăciun.  Află recomandările celor de la Chocolat.

Tipuri de prăjituri care nu ar trebui să îți lipsească de la masa de Crăciun. Află recomandările celor de la Chocolat.

08 dec. 2020, 15:45,
în Magazin

Crăciunul este cea mai minunată perioadă din an. Mai mult decât atât, această sărbătoare este mult așteptată atât de cei mai mici din familie, cât și de cei mai în vârstă. Crăciunul aduce multă fericire și împlinire în casele și sufletele tuturor. Mai mult decât atât, este momentul în care putem să le arătăm celor dragi cât de mult ținem la ei și să le oferim anumite cadouri pentru a le mulțumi.

Un alt motiv pentru care cu toții iubim Crăciunul sunt preparatele tradiționale, adică mesele bogate împreună cu familia. După o masă copioasă cu sarmale, preparate din porc, trebuie să ne bucurăm și de ceva dulce, alături de un pahar de vin fiert. Dacă nu știți cu ce prăjituri să vă surprindeți familia în acest an, experții în dulciuri de la Chocolat au câteva idei potrivite pentru o cină reușită cu familia.

  1. Tradiționalul cozonac

Fiecare dintre noi are cel puțin o amintire din copilărie cu bunicii sau cu părinții când pregăteau cozonacii. De la mirosul îmbietor de portocală, până la crema fină de cacao cu nuci, toate aceste amintiri au rămas adânc întipărite în mintea fiecăruia. Dacă sunteți adepții unei prăjituri cât mai simple, atunci vă sugerăm să luați sau să pregătiți un cozonac cu cremă de cacao, cu nuci și stafide. Dacă totuși doriți ceva mai special anul acesta, alegeți să ornați cozonacul cu o glazură din ciocolată neagră sau ciocolată cu albă. O altă idee de umplutură pentru cozonac este cea cu cremă de cacao, rom și rahat turcesc. Puteți să fiți creativi și să faceți un cozonac împletit, în 2 culori.

  1. Macarons

După ceva tradițional, trebuie să punem pe masă și un preparat mult mai elegant și sofisticat. Macarons, desertul tradițional din Franța, îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși. Aceștia au o textură asemănătoare cu bezeaua, însă sunt mult mai fini la gust și vin însoțiți și de o cremă care să compleze aroma. Mai mult decât atât, dincolo de rețeta orginală, puteți adăuga diferite ingrediente sau arome care să fie pe gustul tuturor. O idee interesantă ar fi să adăugați și puțin colorant alimentar, pentru a-i face în culorile specifice Crăciunului, roșu și verde. De fiecare dată când vei mușca din acest preparat, vei simți o explozie de arome, alături de texturi fine, care ți se vor topi în gură.

  1. Tort diplomat

Surprinde-i pe cei dragi cu un desert răcoritor și absolut delicios. De la masa de Crăciun, nu trebuie să lipsească și un tort, ornat cu portocale pentru o aromă mult mai profundă. Tortul diplomat este atât o rețetă simplă de prăjituri care te poate scăpa de lungile ore petrecute în bucătărie, cât și un preparat iubit de către toți. Alege fructe care nu sunt foarte zemoase, pentru ca tortul tău să poată închega. Mai mult decât atât, poți folosi atât rețeta clasică de tort diplomat sau pentru o variantă mult mai ușoară, alege să înlocuiești ouălele cu iart. Chiar dacă această combinație ți se pare prea mult, cu siguranță te va surprinde.

Dacă ai stabilit cu ce vrei să-ți îndulcești familia și prietenii, gândește-te și la angajații, colaboratorii sau clienții tăi. Îndulcește-le Crăciunul cu ajutorul unor coșuri corporate, cu cele mai indrăgite preparate dulci ale momentului. Indiferent de pachetele pentru care optezi, acestea vor veni și cu o sticlă de vin roșu perfect pentru a fi savurat alături de prăjituri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *