Prima pagină » Sanatate » Tipuri de orteză pentru genunchi. Ce trebuie să știți în caz de artrită
Tipuri de orteză pentru genunchi. Ce trebuie să știți în caz de artrită

Tipuri de orteză pentru genunchi. Ce trebuie să știți în caz de artrită

05 dec. 2023, 10:07,
în Sanatate

În cazul în care suferiți de artrită este posibil să luați în considerare achiziționarea unei orteze pentru genunchi. Aceasta oferă suport, poate reduce durerea la nivelul rotulei și îmbunătăți mobilitatea și încrederea unei persoane. Orteza poate, de asemenea, să mențină articulațiile aliniate și să permită ligamentelor să se vindece după o intervenție chirurgicală.

Daunele la nivelul genunchilor pot apărea în caz de osteoartrită din cauza faptului că afecțiunea poate duce la eroziunea cartilajului care acoperă extremitățile oaselor. Pot apărea și în caz de artrită reumatoidă, care afectează căptușeala articulațiilor. Ambele condiții pot cauza durere, slăbiciune și funcționare deficitară.

Tipuri de orteze pentru genunchi

Printre tipurile tradiționale de orteze pentru genunchi le regăsim pe cele funcționale, pentru protecție și suport după o leziune; pe cele pentru reabilitare medicală, care au scopul de a proteja mișcarile după o intervenție chirurgicală sau o leziune; cele pentru sindromul femuro-patelar, care mențin rotula în aliniere corectă și reduc durerea din zona genunchiului, și pe cele profilactice, care au scopul de a reduce sau preveni leziunile la genunchi în cazul sportivilor.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de orteze pot fi eficiente sau potrivite pentru o persoană cu osteoartrită la nivelul genunchiului. Conform unui studiu din 2019, ortezele de ultimă generație (precum The Ossur Rebound PCL Knee Brace) pot ajuta în reabilitarea articulației genunchiului în timpul terapiei. Studiul a folosit un nou tip de orteză funcțională pentru genunchi, care poate ajuta la întărirea mușchilor, îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii. Studiul a concluzionat că aceste noi orteze pot fi utilizate în combinație cu terapia fizică pentru o persoană care a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi din cauza osteoartritei, și pot contribui la rezultatul tratamentului și recuperarea persoanei.

Cum să alegeți ortezele pentru genunchi

O persoană poate lua în considerare următoarele aspect atunci când dorește să achiziționeze o arteza pentru genunchi.

Mărimea ortezei. Aceasta trebuie să rămână fixă în timpul utilizării. Oamenii trebuie să verifice întotdeauna ghidul de mărimi al producătorului pentru a se asigura că achiziționează mărimea potrivită.
Tipul ortezei. Unii pot prefera o orteză mobile cu rotulă deschisă pentru a elibera presiunea asupra genunchiului și pentru a permite mai multă flexibilitate. Cu toate acestea, alții pot avea nevoie de o compresie închisă, care să comprime rotula și să adauge suport suplimentar în această zonă.
Materialul ortezei. Unele persoane ar putea dori să ia în considerare un produs cu un material ușor și respirabil. Oamenii trebuie să-și amintească că vor purta acest lucru pentru o anumită perioadă, deci confortul este un aspect important. În plus, unele produse pot conține latex, material la care unele persoane pot fi alergice sau sensibile.
Nivelul de suport. Ortezele pentru genunchi oferă niveluri diferite de suport. De exemplu, cele care oferă cel mai mult suport pot limita mișcarea mai mult decât cele care permit mai multă flexibilitate. O persoană trebuie să ia în considerare de cât de mult suport are nevoie.
Prețul ortezei. Persoanele trebuie să ia în considerare bugetul lor atunci când cumpără o orteză pentru genunchi.

Orteza pentru genunchi este un dispozitiv care trebuie să se potrivească corpului unei persoane cu scopul de a ajuta la corectarea unei deformități, pentru a a ajuta la alinierea articulațiilor, sau la protejarea unei leziuni de la o eventuală agravare. Orteza pentru genunchi poate fi utilă în caz de artrită, cu toate că nu există studii extinse despre acest subiect. Dacă luați în considerarea purtarea unei orteze pentru genunchi în caz de artrită, este recomandat să consultați medicul pentru o recomandare specifică nevoilor individuale. Orteza poate reduce durerea și oferă suport în timpul mersului și a exercițiilor fizice, dar nu există un tip care să se potrivească tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *