Prima pagină » Sanatate » Tipuri de negi, poze. Ce opțiuni de tratament avem?

Tipuri de negi, poze. Ce opțiuni de tratament avem?

28 iun. 2024, 13:00,
BZI.ro, în Sanatate

Verucile sunt mici excrescente prezente pe suprafața pielii, cu o formă similară a celei de conopidă și cu o textură tare, care provoacă un oarecare disconfort. Iată câte tipuri de negi sunt și poze pentru a-i putea recunoaște.

Tipuri de negi, poze cu cele mai răspândite afecțiuni dermatologice

Verucile, denumite și negi, sunt cele mai răspândite afecțiuni dermatologice, după acnee, și pot apărea oricând, fiind totodată și foarte contagioase.

Negii pot fi de mai multe tipuri, în funcție de zona în care își fac apariția. Verucile comune sunt cel mai des întâlnite și apar în zona mâinilor și degetelor, brațelor, coatelor, picioarelor și genunchilor. Negii pot avea aceeași culoare ca a pielii, dar pot căpăta și nuanțe de gălbui sau maroniu. Ca dimensiuni, sunt micuți, maxim cât un bob de mazăre, și au aspect asemănător cu a unei conopide.

Mai sunt negii de tip plantari. Aceștia se deosebesc de ceilalți pentru că își fac apariția în zona tălpilor. Aceștia au un aspect aspru și dur și pot deveni dureroși. Aceștia necesită o intervenție rapidă.

Mai există și negii genitali, transmiși prin contactul sexual, prin virusul HPV. Acești negi pot fi însoțiți și de mâncărime, o stare pronunțată de disconfort sau chiar și sângerări. Persoanele infectate de acest virus pot prezenta risc crescut de apariție al cancerului de col uterin.

Verucile sunt rezultatul unei infecții virale, pătrunse de obicei printr-un mic orificiu, ca de exemplu o mică zgârietură sau rană. Acestea apar în momentul în care organismul intră în contact cu virusul HPV.

Transmiterea se face prin contact direct cu o persoană infestată, adică prin atingerea directă a negilor sau a suprafețelor contaminate. Verucii se pot răspândi pe mai multe părți ale corpului, indiferent care a fost partea corpului atinsă.

Ce opțiuni de tratament avem împotriva verucilor

De multe ori, negii comuni trec de la sine, după o anumită perioadă. Însă este indicat ca pacientul să fie tratat în momentul apariției unui neg, pentru a preveni recidiva. Medicul vă poate recomanda medicamente și unguente. Unele dintre acestea se pot administra local, pe când altele ajută la întărirea sistemului imunitar și la lupta împotriva virusului.

O altă metodă de tratament este crioterapia. Acest tip de tratament prevede înghețarea negului prin azot lichid. Aceasta va determina formarea unei mici cruste atât deasupra, cât și dedesubtul verucii. Treptat, excrescența se va usca si va cădea. Acest proces durează aproximativ o săptămână.

Chiuretajul este o procedură chirurgicală ce presupune îndepărtarea chirurgicală a negului. Acest tratament se efectuează doar în cazul în care celelalte nu au dat roade. Metoda este una invazivă și, în general, duce la apariția de cicatrici.

În afară de aceste metode, există și varianta de tratare acasă prin remedii naturiste. Există, în farmacii, produce împotriva negilor, care se eliberează fără prescripție medicală.

În afară de localizarea apariției, îți poți da seama să diferențiezi tipurile de negi din poze. Dacă ai de-a face cu astfel de probleme, cere sfatul medicului dermatolog si vezi cum poți elimina negii și cum îți poți ajuta sistemul imunitar să lupte cu virusul HPV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024