Prima pagină » Sanatate » Tipuri de eczemă – poze. Senzațiile provocate de cele mai contagioase afecțiuni

Tipuri de eczemă – poze. Senzațiile provocate de cele mai contagioase afecțiuni

20 oct. 2022, 12:00,
în Sanatate

Cele mai frecvente tipuri de eczema ca în poze afectează până la 10% din populația lumii într-o formă sau alta. Femeile sunt mai afectate decât bărbații. Oamenii de știință nu au stabilit motivul exact al acestor statistici. Însă, este posibil ca schimbările hormonale după naștere și utilizarea frecventă a detergenților agresivi în casă să fi contribuit la apariția bolii.

Eczema nu este contagioasă și este doar deranjantă pentru persoana afectată. Se face o distincție între mai multe tipuri de boală. Toate se caracterizează prin mâncărime severă, descuamare și înroșirea pielii. Erupțiile cutanate sub formă de vezicule și tuberculi însoțite de roșeață pot fi o manifestare a unei eczeme adevărate. Ulterior, veziculele se deschid, secretă lichid seros, care este înlocuit de eroziuni punctiforme superficiale. Lichidul se usucă și formează o crustă moale.

mana unei persoane afectate de eczema

O serie de factori pot contribui la apariția acestei afecțiuni

Tipuri de eczemă – poze. Caracteristicile formei adevărate și dishidroza

Simptomele tipului de eczemă adevărate include eritem, vezicule mici, eroziuni punctiforme cu o suprafață umedă pe care se formează cruste. Granițele leziunilor sunt indistincte. Inflamația începe de obicei pe față și pe mâini și se răspândește pe tot corpul, pe brațe și pe picioare.

Erupția este simetrică și foarte descuamată. Există o senzație puternică de arsură care provoacă disconfort și insomnie pe timp de noapte. Afecțiunile acute evoluează spre o etapă cronică, care poate dura mult timp.

Pe când dishidroza este recunoscută ca eczema care se manifestă pe palmele mâinilor. Alte denumiri ale bolii includ eczema veziculară sau plantară. Sunt afectate degetele, palmele și picioarele. Se manifestă transpirația mare, arsuri intense, bășici și descuamări ale pielii. Zonele afectate sunt extinse și dureroase. Poate dura până la trei-patru săptămâni pentru a se deschide, după care apar fisuri și arsuri.

persoana care aplica o crema pe o eruptie cutanata provocata de eczema

Cauzele pot include înțepături de insecte, zgârieturi adânci, piele uscată și nichel în obiecte de uz casnic

Adulții cu vârsta sub 40 de ani sunt mai susceptibili, iar copiii sunt mai puțin frecvenți. Persoanele alergice care suferă de dermatită atopică au o șansă mai mare de a contracta boala decât celelalte. Nivelurile ridicate de polen din aer și prezența nichelului și a cobaltului în obiectele de uz casnic influențează dezvoltarea bolii. Nichelul se găsește, de asemenea, în produse alimentare precum cacao, nuci și fasole. Iar cobaltul se găsește în pește, legume verzi, produse lactate și nuci.

Eczema în formă de monedă. Cum se manifestă acest tip de boală

Recunoașteți acest tip de boală prin pete roșii, în formă de monedă, pe tot corpul, dar mai frecvent în pliurile brațelor și picioarelor. Simptomele neplăcute includ descuamarea și senzația de arsură în zona afectată.

mana unei persoane afectate de eczema

Adulții cu vârsta sub 40 de ani sunt mai susceptibili, iar copiii sunt mai puțin frecvenți

Cauzele pot include înțepături de insecte, zgârieturi adânci, piele uscată, nichel în obiecte de uz casnic și picioare umflate. Boala este mai frecventă la bărbați. La copii, apare începând cu vârsta de 5 ani. Simptomele sunt similare cu cele ale eczemei de tip „ringworm”. Înainte de tratament, este important să se verifice dacă diagnosticul și tratamentul sunt corecte.

Printre cele mai frecvent întâlnite tipuri de eczemă ca în poze este cea microbiană. O serie de factori pot contribui la apariția acestei afecțiuni. Printre cele mai frecvente se numără stresul, alergenii alimentari, casnici și infecțioși. Leziunile apar în zona rănilor și zgârieturilor și sunt de formă asimetrică, cu limite specifice și cruste purulente sub care se află o leziune de înmuiere. Afecțiunea este însoțită de.

persoana care sufera de eruptii cutanate pe corp din cauza eczemei

Există o senzație puternică de arsură care provoacă disconfort și insomnie pe timp de noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`