Atunci cand iti storci cosurile, zona respectiva este mult mai predispusa la infectii. Indeosebi atunci cand in acel loc a mai fost un cos cu cateva zile in urma, nu faci decat sa inrautatesti infectia. Pentru a-ti mentine sanatatea pielii, dar si pentru a evita aparitia cicatricilor si afectarea vaselor de sange, este indicat sa nu storci tipurile de cosuri despre care vei afla in galeria de mai sus! tine cont de sfaturile noastre, pentru o frumusete desavarsita!
Par crescut sub piele
Atunci cand apare, este frustrant, nu-i asa? Ai putea incerca sa il scoti cu penseta sau cu un ac, si astfel sa te asiguri ca linia bikinilor este impecabila. Firele de par care cresc sub piele raman de fapt captive si nu mai pot sa iasa la suprafata. Astfel, rezulta umflaturile rosii, care de obicei se inflameaza. Daca incerci sa le storci sau sa le dai de cap cu o penseta, nu faci decat sa agravezi situatia. Risti chiar sa te infectezi cu stafilococul auriu sau sepsis. De asemenea, umflatura poate rezista pentru un timp indelungat. Foloseste hidrocortizon pentru a reduce roseata, mancarimea si iritatia si spala zonele in care iti cresc fire de par sub piele cu un exfoliant.
Herpes
Desi esti tentata sa pui mana pe el, nici sa nu te gandesti! Daca vrei sa il storci, acelasi virus va fi eliberat pe suprafata buzei si se va raspandi si in celelalte zone. Virusul se poate transmite printr-o singura atingere si de aceea este indicat sa mergi la medic pentru un tratament adecvat. De asemenea, evita sa saruti pe cineva, deoarece ii vei „dona” herpesul tau.
Milia (punctele albe)
Daca ai observat puncte mici si albe pe fata, cunoscute sub numele de milia, care nu pot fi stoarse, este indicat sa mergi la un specialist pentru a scapa de ele. Sunt destul de greu de inlaturat si iti lasa de cele mai multe ori pielea rosie, iritata si inflamata. Singurul motiv pentru care nu reusesti sa storci aceste puncte albe este ca milia nu reprezinta murdarie sau sebum, ci celule de piele captive. Daca te deranjeaza aspectul inestetic, programeaza-ti o vizita la dermatolog.
Keratosis pilaris
Aceasta afectiune este cauzata de depunerea cheratinei sub piele, proteina care protejeaza dermul, parul si unghiile de infectii si de alti factori vatamatori. Stoarcerea acestor leziuni duce la roseata si cicatrici. Foloseste un exfoliant cu acid salicilic sau acid glicolic pentru a calma inflamatia. Daca acest lucru nu functioneaza, mergi la un dermatolog sau la un estetician.
Puncte negre
Punctele negre seamana foarte mult cu punctele albe. Deosebirea consta in faptul ca porii sunt blocati de sebumul care se oxideaza in contact cu aerul. Din acest motiv, culoarea lor este maro sau neagra. Desi stoarcerea pare o solutie aparent simpla, poti sa te alegi cu cicatrici sau chiar infectii. Nu faci decat sa fortezi bacteriile sa intre adanc in piele si sa se dezvolte. Pentru a evita aparitia punctelor negre, este bine sa folosesti exfoliant pentru fata.
Acnee chistica
Acest tip de acnee apare adanc in piele, formand umflaturi rusii si dureroase, care pot fi tratate doar cu medicamente. Acneea chistica lasa de obicei cicatrici permanente. Storcand aceste cosuri nu vei rezolva nimic, deoarece sursa infectiei se afla in piele. De asemenea, nici machiajul nu te va ajuta. Mergi la dermatolog si respecta tratamentul prescris.
Cosuri
Desi aspectul lor nu este deloc unul placut, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa le ignori. Cosurile contin bacterii, iar atunci cand le storci, eliberezi acele bacterii pe suprafata pielii. Mai mult, o parte din bacterii ajunge inapoi in piele si afecteaza tinutul sanatos, ceea ce provoaca mai departe o infectie mai mare si aparitia cicatricilor.
sursa: divahair.ro