Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tipuri de caracter: Care sunt trăsăturile definitorii pentru personalitatea ta

Tipuri de caracter: Care sunt trăsăturile definitorii pentru personalitatea ta

04 mart. 2022, 15:20,
în Stiri si curiozitati

Toți oamenii sunt diferiți, din acest motiv există mai multe tipuri de caracter. Unora le place să ducă un stil de viață activ și să comunice mult. Pentru alții este mult mai ușor să nu iasă în evidență printre ceilalți. Pe când cineva este extre de sensibil și autocritic.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii de știință și filozofii au fost interesați de subiectul clasificării personalității, au fost dezvoltate multe teorii, dintre care unele au devenit parte a psihologiei moderne. Specialiștii spun că în adolescență se manifestă destul de puternic trăsăturile individuale de caracter și caracteristicile psihologice. Ulterior aceste sunt potolite în timpul maturizării. De cele mai multe ori, caracterul unei persoane este influențat și de zodia sa.

persoana care vrea sa acopere starea sa rea cu o masca care ilustreaza buna dispozitie

Persoanele care fac parte din tipul de personalitate labil sunt empatic care pot simți bine starea de spirit și sentimentele celorlalți

Tipuri de caracter: Cele mai importante trăsături

Tipul de personalitate astenonevrotic. Aceste persoane au un sistem nervos slab, care se caracterizează prin rezistență scăzută, iritabilitate și surmenaj. Se obosesc mai mult de stresul psihologic decât de efortul fizic. Când lucrează mult timp, au nevoie de pauze frecvente, în general le place să lucreze în ritmul lor. Astfel de oameni trec greu de la o activitate la alta, este mai bine să nu le distragi atenția de la proces. Orice situații neprevăzute le provoacă iritabilitate și anxietate. Dar acești oameni sunt foarte atenți și disciplinați, pot petrece ore întregi făcând o muncă monotonă care nu necesită viteză. Aceste persoane de cele mai multe ori au tipul de nas ducesc.

Caracterului tipului instabil se caracterizează printr-o personalitate complexă, care se remarcă prin iresponsabilitate, lenevie și o tendință la dependență. De exemplu, de la alcool, droguri sau jocuri. Astfel de oameni se străduiesc să aibă plăcere, vor să se relaxeze constant și să se distreze. Au adesea probleme la muncă, nu vor să studieze și să se dezvolte profesional. Acest tip de personalitate poate fi numit un adevărat hedonist care vede divertismentul și distracția ca obiectiv principal al vieții sale. Caracteristicile pozitive includ deschiderea și sociabilitatea.

colaj o persoana care are o stare de spirit buna si alta care este indispusa

Caracterului tipului instabil se caracterizează printr-o personalitate complexă, care se remarcă prin iresponsabilitate, lenevie și o tendință la dependență

Tipul persoanei confortabile. Oameni care se remarcă prin dorința de a trăi ca toți ceilalți și care nu vor să iasă încă o dată în evidență din mulțime. Opinia celorlalți este foarte importantă pentru ei, ei încearcă să câștige laudele și aprobarea celorlalți. Practic, modul de viață al unor astfel de oameni depinde direct de societatea în care trăiesc. Dacă în jurul lor sunt oameni religioși, atunci conformistul va fi un credincios până la fanatism. De asemenea, le este greu să schimbe ceva în viața lor, le este greu să-i scoată din zona lor de confort. Caracteristicile pozitive includ conflicte scăzute, prietenie, devotament și diligență.

Alte tipuri de personalitate: Care sunt însușirile principale ale caracterului tău

Persoanele care fac parte din tipul de personalitate labil sunt empatic care pot simți bine starea de spirit și sentimentele celorlalți. Ei sunt adesea psihologi și asistenți sociali remarcabili. Sunt deschiși și întotdeauna gata să ajute și să sprijine cu un cuvânt bun. Dar acest tip este foarte sensibil, nu tolerează criticile în adresa sa, nu suportă singurătatea și schimbările în viață. De asemenea, acest tip preferă compania unui animal de companie. Este pasionat de conexiunea cu natura, fiind extrem de atașat de insecte precum furnicile.

mai multi pioni colorati care ilustreaza mai multe stari de spirit

Astfel de oameni trec greu de la o activitate la alta, este mai bine să nu le distragi atenția de la proces

Tipul  cicloid de oamenii sunt predispuși la schimbări bruște de dispoziție și experimentează emoții puternice. Aceștia fie sunt prea fericiți, fie se simt triști, fiind în pragul depresiei. Ei fac față experiențelor interne pentru o lungă perioadă de timp, se disting prin excitabilitate și iritabilitate, uneori agresivitate. Trăsăturile pozitive includ sociabilitatea și prietenia.

Printre seria de tipuri de caracter, se distinge personalitatea sensibilă. Aceste persoane se remarcă prin impresionabilitate excesivă, vulnerabilitate și deschidere. Ei sun entuziasmați de lucruri simple pe care majoritatea oamenilor nu le observă. De asemenea, păstrează mulți ani amintirile plăcute și neplăcute, care clipesc în memorie ca și cum ar fi în realitate. Acest tip de personalitate este greu de tolerat criticile publice. De asemenea, acestora le este foarte frică să nu fie ridiculizați. Trăsăturile pozitive includ moralitate crescută, compasiune și sociabilitate.

persoana care tine in dreptul fetei sale un cartonas cu o stare de spirit buna si are mai multe cartonase in spatele sau

Din cele mai vechi timpuri, oamenii de știință și filozofii au fost interesați de subiectul clasificării personalității

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *