Prima pagină » Eveniment-Social » Tinerii studenți și absolvenți de la USV Iași își doresc de la viitorii angajatori să îi accepte și fără experiență în domeniu. Student în an terminal: „Încă mă mai gândesc cam ce salariu mi-aș dori să am”

Tinerii studenți și absolvenți de la USV Iași își doresc de la viitorii angajatori să îi accepte și fără experiență în domeniu. Student în an terminal: „Încă mă mai gândesc cam ce salariu mi-aș dori să am”

09 apr. 2025, 02:00,
Paula IANUȘ în Eveniment-Social

Ieri, 8 aprilie 2025, în cadrul USV Iași a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului ROAJOBS, unde tinerii studenți și absolvenți au putut să descopere posibile viitoare joburi în sectorul agroalimentar. Studenții își doresc de la angajatori să fie acceptați și fără experiență.

Studenții și absolvenții USV Iași au putut accesa o diversitate de oferte de carieră

La USV Iași a avut loc un eveniment care a redat studenților, dar și absolvenților, oportunitatea de a accesa oferte de carieră relevante și de a interacționa direct cu reprezentanți ai companiilor de top din sectorul agroalimentar. Zece companii din industrie și-au prezentat oportunitățile de angajare disponibile, detaliind care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinească un candidat.

Unii studenți nu doar că s-au interesat despre posturile disponibile în acest domeniu, dar au și aplicat la acestea. Astfel, de la viitorul loc de muncă și-ar dori să fie ajutați să își aprofundeze cunoștințele.

„Sunt an terminal, anul IV, pe Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, și aplic la Safir, pe postul de inginer în industria alimentară. Mă interesează și acest post, pentru că este în Vaslui, de unde sunt eu, și am mai auzit foarte multe despre această firmă, și chiar mi-ar plăcea. Îmi doresc de la viitorul job să îmi pot aprofunda cunoștințele și să mă înțeleg cu colectivul, și să fie un ambient plăcut. Pe urmă, cred că va fi o plăcere să merg la muncă. Pentru început, sunt conștientă că nu o să am un salariu foarte mare, dar, după, sigur o să crească și o să fie bine. Dacă nu îmi găsesc un loc în Vaslui, poate fi și la Iași, și dacă se nimerește un loc bun și în alte orașe, sunt dispusă să plec”, a spus Maria Rusu.

Printre gama varietăților oportunităților de angajare s-au numărat: inginer în industria alimentară, manager comercial, auditor intern, șef proces fabricație, responsabil achiziții și șef departament administrativ, alături de roluri specializate, precum analist microbiologie, analist chimie și technical sales manager.

Pe partea de poziții operaționale au fost disponibile și posturile de brutar, electrician, ambalator manual, agent vânzări și lucrător gestionar recepție.

Studenții își doresc de la viitorii angajatori să le respecte atât minusurile, cât și plusurile

În cadrul evenimentului a fost poziționată și o tablă magnetică, pe care studenții au putut să scrie valoarea salariului net pe care consideră că ar trebui să îl primească un absolvent fără experiență. Valorile au fost diverse, cea mai mică fiind de 3.500 de lei, dar valorile au urcat și până la 1.500-2.000 de euro.

Totuși, unii studenți consideră că nivelul de cunoștințe pe care îl dobândesc de-a lungul facultății influențează major valoarea viitorului salariu, astfel că se așteaptă și la sume mai mici din partea angajatorilor.

„Sunt în anul IV la Controlul și Expertiza Produselor Alimentare și abia aștept să termin să mă angajez. M-am gândit la panificație, o să văd ce oferte și ocazii o să mai apară. Încă mai am puțin timp, și mă mai gândesc. Am auzit multe informații noi aici, la eveniment, multe produse inovative și chiar sunt pasionată de acest domeniu. M-a impresionat cel mai mult ce s-a vorbit de Takis. Încă mă mai gândesc cam ce salariu mi-aș dori să am, cred că depinde mult și de cunoștințele pe care le am și, atunci, nu mă aștept la prea mult. Practica am făcut-o în cadrul universității, în laboratoarele de lapte, de carne. Îmi doresc tot în Iași să îmi găsesc un loc de muncă, mi-ar plăcea mai mult”, a spus Mihaela Gandor, studentă.

Un aspect pe care studenții pun accent este legat de lipsa experienței, iar ei își doresc să își găsească un loc de muncă care să accepte acest aspect, dar și plusurile și minusurile fiecărui student.

„În cadrul acestui târg, noi căutăm o idee de un loc de muncă, un angajator care să ne primească fără experiență și, totodată, să ne accepte cu plusurile și cu minusurile noastre, pe care le are orice student absolvent. Teoria reprezintă un sport foarte puternic în derularea practicii și consider că angajatorul, dacă susține absolventul oferindu-i mai multe informații în legătură cu practica, acesta le poate îmbina foarte util. Este benefic, din punctul meu de vedere, să fie întâlniri cu angajatorii și în anii mai mici, deoarece creează un orient fiecărui student și absolvent despre ceea ce el își dorește să facă. Din ce știu de la colegi, ei își doresc să meargă pe partea de producție, iar mare parte din ei, pe partea inspecției și a controlului produselor alimentare” a spus Petronela Luca, studentă în anul IV la Protecția Consumatorului și a Mediului.

În Aula Magna a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iași s-a desfășurat a doua ediție a evenimentului ROAJOBS, care a oferit studenților și absolvenților acces direct la oportunități de angajare, interviuri cu angajatorii, dar și prezentări despre cerințele din industria alimentară.

Bugetul.ro
Prigoana ANAF bagă spaima în proprietarii de mașini din România. Controalele autorității s-au întețit, iar inspectorii sunt neiertători cu cei care încalcă legea
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
a1.ro
Care e starea de sănătate a lui Ion Iliescu în prezent. Medicii spun că ar fi stabil cardiac
Playtech.ro
Limonada bătută, băutura verii cu doar 3 ingrediente. Rețeta care a cucerit internetul
observatornews.ro
Vremea 7 iulie - 4 august 2025. Caniculă, urmată de ploi și vijelii. De când se răcește
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Evz.ro
Călin Georgescu, terminat! Acuzații imposibil de contestat, care aduc ani grei de pușcărie
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Schimbări uriașe la sănătate. Ce români pot pierde calitatea de asigurat și ce modificări apar la contribuții
Dailybusiness.ro
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
RomaniaTV
Avem Ordonanţa austerităţii. Se taie tot, iar UE cere mai mult. Lista măsurilor care se aplciă de urgenţă
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Nicuşor Dan a semnat marţi seară târziu decretul care schimbă din temelii viaţa românilor
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Mihai Leu
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare
Comentarii
  • Tu… tienere dar cine crezi ca te tine in spate la locul de munca si cu salar fara sa ai experienta? Pai asa ceva nu e posibil.
    Vezi la tarile straine ca fara experienta nu te angajeaza nimeni.
    Dar du-te si fa practica sau ceva voluntariat sa capeti macar minimum de experienta nu emite pretentii si mai vrei si salar mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`