Prima pagină » Economic Local » Tineri surprinși sub influența drogurilor etnobotanice în zona centrală a Iașului
Tineri surprinși sub influența drogurilor etnobotanice în zona centrală a Iașului

Tineri surprinși sub influența drogurilor etnobotanice în zona centrală a Iașului

21 ian. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Tot mai mulți tineri sunt surprinși în timp ce consumă substanțe etnobotanice pe străzile din Iași. Dacă până acum cele mai dese situații să găseau în zona Alexandru cel Bun sau Copou, numeroase persoane sunt depistate cu substanțe interzise asupra lor și în zona centrală a orașului.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Poliție Locală s-au sesizat cu privire la o persoană de sex masculin care, aflându-se în parcul din fața Teatrului Național, avea un mers haotic. Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanei în cauză, ocazie cu care a reieșit faptul că se numește C.S.G., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în județul Iași, iar, ca urmare a controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia a fost găsit un pliculeț de staniol cu un produs vegetal de culoare verde-oliv, cu miros înțepător”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Substanțele confiscate sunt trimise spre analize de specialitate

Produsul găsit asupra tânărului a fost confiscat de oamenii legii și trimis spre analize de specialitate.

„Având în vedere faptul că produsul vegetal este suspect a fi drog, acesta a fost ridicat și transmis Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Terorism, pentru continuarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun în acest caz”, au mai precizat oficialii instituției din subordinea municipalității.

De precizat faptul că, în perioada 17-19 ianuarie, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene, au legitimat 322 de persoane și au aplicat, în urma constatărilor directe efectuate, 187 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 40.144 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *